torstai 30. lokakuuta 2014

Viime hetken vinkit Halloween-juhliin


Juhlitaanko teillä Halloweenia?

Me kaiverrettiin toista vuotta peräkkäin lasten kanssa kurpitsalyhty ja askarreltiin Brunbergin suukoista kummituksia. Serkut tulevat lauantai-iltana paljua testaamaan ja siihen yhteyteen ajattelin lapsille keksiä pientä ohjelmaa, ja omalle luokalle olen luvannut jo perinteeksi muodostuneen  "Ducking for apples" -kilpailun järjestää.

Jos mietitte ohjelmaa viikonlopun Halloween juhliin, niin seuraavia voin lämpimästi suositella:

1. Ducking for apples

Peliä pelataan Briteissä Halloweenina ja tästä tämä perinne meidänkin luokassa lähti pari vuotta sitten. Omenat laitetaan kellumaan veteen ja kilpaillaan siitä, kuka saa oman omenansa nopeimmin syötyä kelluvasta vedestä ilman käsiä. Itse olen luokassa toteuttanut tämän käytännössä niin, että jokaisella kilpailijalla on oma leivontakulho, jossa on vettä ja omena vedessä kellumassa. Ainakin minun oppilaani jo odottavat tätä perinnettä!

2. Helmien etsiminen matojen joukosta

Keitetään spagettia ja piilotetaan sen joukkoon esimerkiksi puuhelmiä. Spagettiastia piilotetaan esimerkiksi jätesäkin sisään ja säkkiin tehdään semmoinen käden mentävä reikä, ettei sinne näe sisälle. Sen jälkeen kerrotaan lapsille, että astiassa on matoja, joiden joukosta pitää poimia helmi. Ihanan ällöttävä tunne laittaa kätensä spagettimatojen joukkoon!

3. Heijastinaarteenetsintä

Amalia kirjoittelin blogissaan (klik) aarteenetsinnästä, joka toteutetaan pimeässä  heijastinten avulla. Aarteeseen kiinnitetään heijastin/heijastimia ja lapset etsivät niitä taskulamppujen avulla. Ajattelin, että voisin Halloween-iltana piilotella juhlajuomat ja -herkut lapsille ulos ja saisivat ne heijastimilla ja taskulampuilla etsiä.


Tarjolla laitan näitä kummituksiksi askarreltuja Brungergin suukkoja ja jos jaksan, niin teen kulhoon täytekakun, jonka kumoan lautaselle ja kuorrutan valkoisella sokerikuorrutteella vähän samannäköiseksi kummitukseksi kuin nämä.

Lisäksi poksauttelen lapsille poppareita Tigerista ostettuihin mustavalkoisiin pahvisiin poppariastioihin, joihin askartelen valkoiset kummituksen kylkeen. Ja kun vielä palju lämmitetään, niin eiköhän siinä ole mukavaa iltaa kerrakseen.

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Talven tunnelmaa tupaan


Talvi antaa odottaa itseään ulkona, mutta viime viikonlopun AmandaB:n visiitin jälkeen aloin kaipailla sitä kuitenkin sisustukseen. Valkoista, rauhallista tunnelmaa ja kynttilänvaloa. 

Aloitin kodin valkaisemisen talvikuntoon tuosta takan päältä. Luistimet ja enkeli tarttuivat matkaan AmandaB:stä, valkoinen kranssi samalta Kuopion reissulta Etolasta. Harmi, ettei Etolaa ole täällä meilläpäin!

Oikeassa laidassa oleva kynttilänjalka on Partylitelta vuosi sitten ostettu. Kuvauksen jälkeen päädyin laittamaan toisen samanlaisen sen viereen vähän pidemmän kynttilän kanssa.

Joko te olette alkaneet viritellä talvista (ei suinkaan jouluista ;)) tunnelmaa kotiin?





tiistai 28. lokakuuta 2014

Alevinkki Mailegin tuotteisiin!


Oletteko te ihastuneet näihin Mailegin tonttuihin ja muihin sieviin koristeisiin?

Sisustuspuoti Romanticosta näitä saa vielä tämän illan ajan 20% alennuksella,
myös loppuviikon Romanticossa on luvassa päivittäin vaihtuvia synttäritarjouksia. Minä ainakin aion seurailla tilannetta :)

Romanticon sivuille pääset tästä ja Facebook-ryhmään tästä.

Täydellisen päiväpeiton metsästys ja muuta Ellokselta


Tokaluokkalaisen kesällä rempattuun huoneeseen on kokeiltu jo useampaa päiväpeittoa. Aloitettiin vaaleanpunaisesta pienempään sänkyyn hankitusta. Se oli OK muuten, mutta arvatenkin liian pieni. Sitten käytiin läpi Ikean ohut, venyvä ja paukkuva valkoinen päiväpeite, jonka esikoinen vuosi sitten mummon kanssa kävi ostamassa. Se oli liian hankala asetella sängyn päälle, joten tokaluokkalaiselta jäi sänky petaamatta. IB Laursenin tähtitorkkupeittoa kokeiltiin näiden kaverina, mutta useamman peiton käyttö se vasta vaivalloista olikin.

Nyt tilasin Ellokselta samanlaisen tähtipäiväpeiton, joka löytyy beige-valkoisena meiltä vanhempien makkarista. Elloksella on aina niin hyviä tarjouksia ja tälläkin kertaa sain puolet kalleimman tuotteen hinnasta pois eli tämä maksoi alle 20€. Puolta voi välillä vaihtaa, toisella puolella sama kuvio vastakkaisin värein. Esikoinen tykkää ja on kuulemma riittävän helppo käyttää. Joko tämä olisi nyt se oikea?




Samassa paketissa tilasin läpikuultavat valkoiset verhot Elloksen alesta. Ne sopivat kivasti kuopuksen pitsien kaveriksi vähän liiallista romanttisuutta tasoittamaan eli nekin saivat jäädä!




Kaiken huipuksi toimituksen kuluitta ja lahjaksi neljä harmaata ja beigeä pyyhettä. 

Nyt olisi jo Elloksella uusi, hyvä tarjous: 30% alennusta kalleimmasta tuotteesta ja tähtitorkkupeitto + kaksi tähtityynyä hintaan 4,90€. Tarvitsisinkohan vielä jotain, vaikka jouluksi?

maanantai 27. lokakuuta 2014

Toppaa talven varalle (vaikka syksy näyttää vielä jatkuvan)



Viime viikon viileillä ilmoilla kuvailin lapsia talvivaatteissaan, mutta nyt kun aloin tätä postausta tehdä, ollaankin jo reilusti plussan puolella ja poika tuli eskarista pää märkänä hiestä, vaikka pakkasin vain välikausivaatteet matkaan.

Esitellään nyt kuitenkin nämä syksyn toppavalinnat, kun kerran tuli kuvttua. Eiköhän näillekin vielä jossain vaiheessa sitä käyttöä tule.

Me onnistuttiin viime viikollakin välttelemään lunta, lasten suureksi harmiksi. Oulun seudulla alkoi sataa, kun me ajettiin mummolaan Savoon. Savossa oli vain vähän kuuraa maassa. Topat olivat kuitenkin käytössä, koska pakkasasteissa liikuttiin reippaastikin.

Esikoiselle ostin viime keväänä Pompin alennusmyynnistä toppatakin tälle talvelle ja viime talvena kirpparilta käyttämättöminä ostetut Reimatecin housut mahtuvat edelleen, joten hänelle ei tarvinnut hommata mitään uutta täksi talveksi.

Eskarilaisen toppatakki sen sijaan oli jo kovin kulahtanut ja vetskari temppuili, eli hänelle piti saada uutta lämmintä talveksi. Mummo löysi Sokoksen alesta tyylikkään mustan Reiman toppapuvun, joka sattui vielä sopimaan erinomaisesta eskarilaisen Halpa-hallista valitsemaan tupsupipoon. Eskarilainen itse ihastui puvussa erityisesti lipalliseen huppuun!


Kuopukselle bongasin Hulluilta päiviltä Name itin edullisen toppapuvun ja tuohon noin 35 euron hintaan päätin antaa sille mahdollisuuden. Isosiskolta jääneitä toppatakkeja ja jotkut kuluneet housutkin on kyllä varastossa varavaatteiksi!


Lomaviikolla täydensin hankintoja Matkuksen Jesper Juniorin 1/2-hinnan päivillä: Ostin kaikille kolmelle lapselle Tähti-Jonathanin vedenpitävät villavuoriset talvirukkaset. Vaikuttivat tosi lämpimiltä, toivottavasti myös ovat sitä! Hintaa jäi vain n.12€/pari. Puolen hinnan päivät jatkuvat vielä keskiviikkoon 29.10. asti (klik)!


Äitikin sai pitkästä aikaa uutta toppaa itselleen:
Tilasin Hulluilta päiviltä alla olevan Espritin pitkän untuvatakin,  johon olen aivan ihastunut: niin ihanasti tämä pitää lämpimänä pakkaspäivinä ja näyttääkin ihan hyvältä!


sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Syyslomaviikon parhaita paloja



Lomaviikko aloitettiin reippaasti käymällä Superparkissa, leffassa, hampurilaisilla ja uimassa. Loppuviikko on nautittu rennosta olosta mummolasta (ja äiti vähän myös shoppailusta ;)).

Mutta tiedättekö, mitkä hetket lomassa jäävät lämpimimpiin muistoihin?

Se, kun sisarukset istuvat sovussa vierekkäin ja isosisko lukee satuja pienemmille.
Se, kun lapset ihailevat ikkunasta taitavaa ja niin voimakasta iskää.
Se, että lapset saavat viettää aikaa mummon, vaarin ja enon lisäksi myös 96-vuotiaan isomummin kanssa ja esitellä hänelle ylpeänä voimistelutaitojaan ja uusia hammasharjojaan. Niin luontevasti 90 vuoden ikäerosta huolimatta.
Ja se, kun ehditään viettää kiireetöntä aikaa koko perheellä. Vaikkapa uudessa paljussa kylpien.

Kyllä loma on vaan ihana asia ja tuli taas kerran tarpeeseen!




P.S. Arvaatteko, mikä tästä kahdeksanvuotiaan ideoimasta ja toteuttamasta luomuksesta on tulossa?

lauantai 25. lokakuuta 2014

Amanda B:n joulu


Ei Kuopion reissua ilman AmandaB:n visiittiä. Eilen suuntasin tuohon sisustushullun unelmaliikkeeseen kolmatta tai neljättä kertaa tänä vuonna. Ja taas liikkeessä oli niin kaunista, että kauempaakin kannatti ajella! 

Joulu oli saapunut liikkeeseen ja ihana valkoinen talven tunnelma vahvisti käsitystäni siitä, että meidänkin joulun pääväri on valkoinen. Liikkeessä parasta on upea esillepano, joka sekä uusiutuu että inspiroi kerta toisensa jälkeen.

Toivottavasti tavoitatte edes ripauksen liikkeen ihanasta tunnelmasta näiden kuvien välityksellä.

P.S. Nettikaupasta saa tilaukset toimituskuluitta 27.10. asti, kannattaa käydä tsekkaamassa täällä!
P.P.S. Liikkeessä oli esillä paljon muutakin kuin joulua ja valkoista, mutta itse keskityin tällä kertaa näihin ihanuuksiin.














perjantai 24. lokakuuta 2014

Hyvän tuulen tuotteet



Muistatteko vielä pari viikkoa sitten pitämäni syksyiset Hyvän tuulen sisustuskutsut? Kuvia kutsukattauksesta ja tuotevalikoimasta täällä. Hyvän tuulen kotikutsukonsepti on uusi ja kiinnosti selvästi ainakin minun kaveripiiriäni, koska kutsuille saapui ennätysmäärä vieraita. Ja mikä parasta, jälkikäteen palaute oli pelkästään positiivista. Moni oli yllättynyt sekä laajasta valikoimasta että edullisesta hintatasosta.

Itse sain emäntänä 20% alennusta tilauksestani, joten tilailinkin sitten vähän isomman satsin. Joskus kutsuilla sortuneena tulee morkkis ja tuotteiden tultua kotiin ihmettelee, miksi on sellaisia tilannut. Nyt kävi kuitenkin niin, että melkein kaduttaa, etten tilannut vielä muutamaa ihanaa juttua lisäksi. Kaikkiin kotiuttamiini olen äärimmäisen tyytyväinen!


Pari kylttiä, "Find the Wonderful in Today" ja "P.S. I love you", olivat tarjousherätteitä, mutta aivan ihania sellaisia ja molemmille löytyi mielestäni täydelliset paikat meidän kodista.



Uusista astioista olen haaveillut jo pitkään, sillä ihanat Vaniljamme tahtovat loppua juhlissa kesken ja lasten juhliin olen useaan otteeseen ostanut kertakäyttölautasia. Nyt toivon mukaan ei sitä tarvitse tehdä, vaan uuden vaaleanpunaiset ja harmaat pilkkuastiat saavat korvata ne. Lautasten hinta oli 5€, mukien 3,50€ ja kun näistä sai vielä sen emännän alen, niin harvoin löytyy edullisempia. Tilasin sekä lautasia että mukeja molemmissa väreissä, minusta ne näyttävät parhailta yhdessä.



On ollut ihana huomata, etten ole perheessä ainoa, joka innostuu uusista, kauniista astioista. Tytöt ovat nyt jo useampana iltana pyytäneet kattamaan nämä pilkulliset - servettien kera tietysti.


Korurasioita olisi pitänyt ottaa kaksi: itselle ja esikoiselle! Ajattelin, että tämä ratkaisisi esikoisen korvistensäilytysongelman, mutta en raaskinutkaan olla laittamatta omia korujani tähän. Rasia on aivan ihana!

Alla olevan kannun visioin heti maljakkokäyttöön. Nyt asetin siihen orkideat, mutta Ikean kierrokselta olisi tarkoitus kotiuttaa vähän jouluisempia oksia uuteen maljakkoon.



Näiden lisäksi en voinut vastustaa sitä ihanaa ballerinataulua, jonka esittelin kutsupostauksessa, mutta otan siitä ihan omat kuvat sitten, kun saan sen seinälle oikealle paikalle.

Mikäli innostuit itse pitämään kutsuja Oulun seudulla, niin ota yhteys Heli Majavaan (heli.majava@gmail.com). Heli kävi luonani tuotteita esittelemässä ja Heli löytyy myös blogin Valkoista harmoniaa takaa (klik).

torstai 23. lokakuuta 2014

Decoupage-askarteluja




Aamun postauksessa tarkkasilmäiset saattoivat bongata Slöjd-Detaljerilta saamani kynttilöille tarjoitetun decoupagelakan (klik). Tätä käytetään ihan tavallisen servettilakan tapaan eli levitetään kynttilän pinnalle, laitetaan servetin päällyskerros (valkoinen taustapaperi irroitetaan ensin) päälle ja painellaan sileäksi. Erona on se, että tämän luvataan olevan täysin paloturvallinen kynttiläkäyttöön.

Ajattelin, että tällä tehdään joulukynttilöitä jostain antiikkikuvioisesta servetistä tai ohuesta paperista. Sellaista ei tähän hätään ollut kaapeissa, joten aloitin testailun vaaleapunaisilla ja harmailla serveteillä ja nämä kynttilät pääsevät  kuopuksen synttärikattausta koristamaan joulukuun alussa. Servettikynttilät viimeistelin napeilla ja nauhoilla.



Kynttilöistä innostuneena jatkoin servettitaiteilua Slöjd-Detaljerilta niin ikään tulleille tulitikkurasioille (klik). Nämä eivät suinkaan ole oikeita tikkurasioita, vaan samanmuotoisia ja -kokoisia rasioita ilman tikkuja ja raapaisupintaa. Jonain jouluna siskoni teki näistä joulukortteja. Koristeli ne jouluisiksi ja laittoi konvehdit sisään. Ystäväperheeltä olemme saaneet ihan oikean tulitikkurasian, joka oli koristeltu lasten kuvalla. 

Itse ajattelin käyttää nämä vaaleanpunaharmaan samoilla  kuopuksen synttäreillä kuin kynttilätkin. Piilotan näihin pinnit ja/tai karkit ja laitan ongintapalkinnoiksi perinteisten muovipussien sijaan.

Jouluksi ajattelimme tehdä näistä pikkuyllätyksiä lasten kavereille. Askartelemme sisälle napeista klemmareita, pinnejä tms. tai laitamme karkit sisään, mutta teen niistä jouluisista sitten myöhemmin vielä oman postauksensa!





Pari jouluistakin kynttilää tuli siinä sivussa kaapista löytyneistä jouluserveteistä. Etualalla oleva oli ainakin 96-vuotiaan isomummin mieleen. Vastaavia voisi tehdä lasten opettajille ja hoitajille ja miksei naapureillekin jouluksi!


P.S. Huomaatteko valokuvissa eron? Lainasin isäni järkkäriä, jossa on 50mm -objektiivi. Yksi kuvista on omalla kamerallani otettu. Taidan toivoa tuollaisen 50-millisen joululahjaksi ;)