sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Home sweet home ja leivinuunissa lämmitetty ruisleipä


 Kuitenkin oli valtavan ihana nähdä lasten iloiset hymyt ja vilkutukset autossa, kun he tulivat minua junalle vastaan, ja vielä ihanampaa oli istua puolitoista tuntia vierekkäin sohvalla ilman minkäänlaista kiireen tunnetta. Illan päätteeksi istuttiin olohuoneen lattialle koko perheellä palapelejä tekemään.

Sen lisäksi, että pienen irtioton jälkeen osaa nauttia lasten ja miehen läheisyydestä, tuntui myös oma koti ihanalta. Sohvalla istuessa samalla ihailin meidän kaunista olohuonetta ja siitä avautuvaa kirjastohuonetta, lipastoa ja asetelmaa sen päällä, takkatulta ja niin edespäin. 

Tämän talon yksi hienoja asioita on suuri leivinuuni, jota mies jo edellisessä kodissa kaipasi. Itse en osannut olla sitä vailla, enkä edelleenkään osaa sitä kovin hyvin ruuanlaittoon käyttää, mutta harjoittelu on alkanut. Iltapalaksi lämmitimme pakasteesta otetut ruisleivät leivinuunin lämmössä ja nam, miten hyviä niistä tuli. Lapsetkin söivät useita. Melkein kuin tuoretta ruisleipää saisi. Tai no, jotain siihen suuntaan. Elämän pieniä nautintoja.


Olen valtavan onnellinen tästä kodista, mutta vielä onnellisempi näistä ihmisistä - omasta perheestä - sen sisällä.

P.S. Vinkit leivinuunin käyttöön tervetulleita. Mihin te muut sitä käytätte?

2 kommenttia:

 1. Leivinuunista ei mielellään luovu jos sen on kerran saanut. Entisessä talossa lämmitettiin lähes aina vain leivinuunia, kun siellä takka sijaitsi vähän kaukana sohvasta. Nyt lämpiää takka, kun voi sohvalla istua takkatulen lämmössä. Lapsistakin ihana aamulla kömpiä sohvalle takkatulen loimuun. Onneksi leivari lämpiää samalla.
  En ole leiponut leivarissa, kuin pari kertaa huonoin tuloksin (harjoituksen puute), mutta harva se päivä tulee aamulla heitettyä jotain pataan ja leivariin mm. kanafileet, karjalanpaisti ja muita paisteja. Hautuvat päivän aikana tosi mureaksi. Tosi kätevä, kun voi jättää ruuan valmistumaan, kun itse lähtee johonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on lämmityksen takia tuli leivinuunissa pari kolme kertaa viikossa. Mies osaa paremmin hyödyntää lämpöä esim. riistaruokien teossa, mutta itse tuppaan aina unohtaa, että voisin sinnekin ne ruuat laittaa. Ehkä vähitellen opin :)

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!