sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Helpot naamiaisasut

Eilen kaksi nuorinta kaiveli roolivaatelipastoa ja leikki merirosvoleikkiä. Tämän kirvoittamana aloin miettiä naamiaisasuja, joita meillä on hyödynnetty tässä vuosien mittaan jokavuotisissa halloween- ja vappunaamiaisissa ja päätin koota niitä yhteen muistellakseni itse sekä jakaakseni viime hetken vinkkejä muille, sillä ainakin meidän kunnassa on perhekerhonaamiaisia yms. ensi viikolla luvassa. Ja jos ei ole, niin äkkiäkös sitä kutsuu tutut koolle mukavaa iltaa viettämään.


1. Yksi suosituimpia asuja poikien keskuudessa lienee merirosvo: sopivan hurja ja helppo toteuttaa. Pääkallopaitaa tai vastaavaa päälle, huivi päähän ja silmälappu silmään. Huiveja löytynee joka perheestä ja silmälapun voi vaikka itse askarrella mustasta kartongista. Jos pääkalloja ei löydy tähän hätään, niin toki muukin esimerkiksi raidallinen asu palvelee tarkoitusta. 

Eräänä keväänä ystäväperheen lapset juhlivat synttäreitä merirosvohengessä ja tuolloin uhrasimme parit vanhat housut merirosvohousuiksi: leikkasimmeniihin repaleiset lahkeet. Asun viimeistelee toki miekka, koukku ja/tai kaukoputki.


Miikkarilla onkin syysmallistossa monta pikkumerirosvon unelmaa ja vauvanhaalarilla ja perheen pienemmätkin puettua samaan teemaan.
Toki kaupoista saa myös merirosvopäällikön hattuja. Alla olevat naamarit olivat jonain keväänä Hesburgerin lasten aterian lahjoja.


2. Noita-asu sopii luonnollisesti Halloween-teemaan ja siihenkään ei muuta tarvita kuin noitahattu ja mustat vaatteet. Noitahattuja ovat kaupat tällä hetkellä pullollaan. 


3.Tyttöjen suosikkiasu lienee prinsessa/keiju/balleriina. Näitä on ainakin meidän perhekerhot olleet pullollaan. Sitä paitsi tämäkin asu on helppo toteuttaa: nätti mekko päälla ja kruunu tai panta päähän, pinnitkin välttävät. Taikasauva ja siivet ovat keijuilla bonusta.


4. Eläinasut ovat hauskoja ja niihin meillä on käytetty ihan vaan yksivärisiä sukkahousuja ja aluspaitoja: valkoisia pupulle, mustia kissalle. Kasvomaaleilla saa ihmeitä aikaan. Ne eivät paljoa maksa ja kestävät vuodesta toiseen (kokemusta on!). Pupunhännän voi tehdä itse pumpulista, tai ostaa edulliseen hintaan esimerkiksi Tiimarista.
5. Valmiilla asuilla saa myös helppoja ja hauskoja kokonaisuuksia. Itse ostin kaksi vuotta sitten huutonetistä kaikille kolmelle satuhahmoasut: Nalle Puhin, Möhköfantin ja Simban. Silmät kannattaa pitää kirppareilla auki, varsinkin naamiaissesonkien välissä!6. Supermiesasun ainakin meidän poika pukee mielellään päälle.7. Omissa penkkareissani minä ja kaverini olimme Smurffeja. Ompelimme valkoiset asut itse ja maalasimme kasvot sinisellä kasvovärillä. Esikoinen oli varmaan nähnyt jonkun penkkarikuvan tai kuullut puhuttavan asiasta, sillä viime vappuna hän keksi, että haluaa esittää Smurffiinaa. Valkoinen hattu oli helppo ommella ja se täytettiin vanulla niin, että se pysyi pystyssä. Päälle laitettiin turkoosi pitkähihainen ja turkoosit legginsit sekä hame ja toppi Smurffiinan merkiksi.


8. Omista harrastuksistakin voi kehitellä asuja: Koulun vappunaamiaisissa oli monta jääkiekkoilijaa ja miksei naamiaisiin voisi ratsastajankin mennä.

9. Puuha Peten saa pukemalla farkkuhaalarit vai vaikka miikkarin "työmiehen housut" eli canvashousut, joiden taskuun saa vasaran jne. Keltainen kypärä päähän ja työkalupakki käteen!

10. Omasta lapsuudestani muista kummitusasun olleen hitti. Valkoiseen lakanaan silmänreiät, lakana päälle ja valmista on - eikä kukaan tunnista!

11. Tonttuvaatteita löytyy varmasi joka kodista


12. Pelkkä naamarikin riittää! Nämä neulahuovutettiin vuosi sitten Halloween-viikolla, onnistui alle neljävuotiaaltakin! 


Hauskaa Halloweenia kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!