sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Jumppapatja osaksi olohuoneen sisustusta


Meidän lapset ovat innokkaita jumppaajia ja meillä on roudattu milloin minkäkinlaista petaria, patjaa ja pehmeää mattoa olohuoneeseen alustakin, kun on haluttu harjoitella päälläseisontoja, kärrynpyöriä ja muuta.

Joku aika sitten aloin etsiä netistä oikeaa jumppapatjaa, jonka voisi laittaa olohuoneeseen, että jatkuvalta edestakaisin roudaamiselta ja huonekalujen siirtelyltä vältyttyisiin. Dinoxilta löysin sekä laadultaan että ulkonäöltään minua miellyttävän vaihtoehdon, mustan Profigym -pehmustematon. Matto on 2,5 cm paksu, kaksi metriä pitkä ja yhden metrin levyinen. Käsilläseisontoihin periaatteessa vielä ohuempi olisi parempi, mutta tämä erittäin pehmeä alusta mahdollistaa monenlaiset temput ja pehmentää huomattavasti maahanlösähtämisiä.

Kun matto on koko ajan esillä olohuoneessa, sitä tulee myös käytettyä paljon. Viisivuotias aloittaa aina aamun muutamalla päälläseisonnalla ja kaikki tekevät ohikulkiessaan kärrynpyöriä ja käsilläseisontoja. Myös lasten kavereita tuo patja vetää puoleensa kuin magneetti ja olen itsekin muutamat käsillä- ja päälläseisonnat tuossa kokeillut. Itse asiassa alusta on niin mukava, että nelosluokkalainen tekee läksytkin siinä makoillen.

Musta matto ei yllättäen edes häiritse sisustajaäidin silmää, mutta vielä on mietinnässä, että laittaisinko taustalla olevalle seinälle jonkun kivan seinätarran, teipillä kiinnitettyjä julisteita vai mitä sellaista, mikä toisi seinään vähän eloa, mutta ei estäisi jalkojen heittämistä seinää vasten. 

Joulupukin kirjeeseen taitavat lähteä puolapuut ja roikkumisrenkaat, joilla jumppanurkkausta saataisiin vielä monipuolisemmaksi.
  
Yhteistyössä Dinox

9 kommenttia:

 1. Aikamoisia akrobaatteja nuo teidän lapset <3 Ihanaa kun on kannustava äiti, joka hankkii patjankin tätä touhua varten. Eikä muuten kärsi sisustuskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Sanopa muuta, ei oo ainakaan äidiltä peritty noita akrobatiataitoja.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Meiltä puolapuut ja renkaat löytyy, mutta tuollainen kaunis patja onkin ollut hakusessa.. Luulin tehtävän osoittautuvan mahdottomaksi kun vastaan tuli vain todella värikkäitä tai kuviollisia yksilöitä :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva juttu!
  Tollainen patja voisi sopia meillekin. Likka harjoittelee kans käsillä seisontaan ja volttien tekoa : )
  Ja itse voisi hyödyntää jumppa-alustani, venyttelen usein iltaisin tv:tä katsellessa ja olen pari kertaa kokeillut käsillä seisontaakin, enää ei ole niin notkea kuin ennen, mulla on yliliikkuvat nivelet ja pääsin vaikka mihin solmuun nuorempana, sukulaiset aina vitsaili et äiti vois mydä mut sirkukseen ; D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kyllä motivoi niin lapsia kuin äitiäkin jumppaamaan vielä enemmän. Suosittelen 😊

   Poista
 4. Kiva kun lapset jumppaavat, se on hyvää liikuntaa. Sulla on ihania kynttilälyhtyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Olen kyllä tosi iloinen lasten jumppainnosta ja rohkeudesta kokeilla kaikkea uutta.

   Poista
 5. Onpa kivannäköinen tuo matto. Minuakin häiritsee kaikki eriväriset härpäkkeet. Kiinnitin huomiota sun postauksessa erilaisiin kuvakulmia! 😊 Joka kuvassa patja näkyi,mutta ei ollut pääosassa. Hyvä vinkki omiinkin kuvauksiin. 😊

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!