lauantai 28. lokakuuta 2017

Jalkapalloleirillä Saloussa


Meidän kolmasluokkalaisen jalkapallojoukkue järjesti jalkapalloleirin Saloussa Barcelonan lähellä. Joukkueenjohtaja heitti ajatuksen ilmoille vähän vajaa vuosi sitten ja pian sen jälkeen kerättiin sitovat ilmoittautumiset ja alettiin kerätä rahaa projektia varten. Leiri oli yksi osa joukkueen toimintaa, tavallaan kaudenpäätöstapahtuma. Suurin osa joukkueesta lähti mukaan ja kaikille tarjottiin mahdollisuutta lähteä myös ilman vanhempia, mutta koska lapset ovat vasta kahdeksan-yhdeksän vuotiaita, ne pelaajat jäivät pois, joiden vanhemmilla ei ollut mahdollisuutta lähteä.

Suurin kiitos leirin toteutumisesta kuuluu joukkueenjohtajalle, joka sekä ideoi että organisoi leirin ja toimi kantavana voimana myös varainkeruun ideoinnissa. Toki projekti vaati sitoutumista ja osallistumista kaikilta vanhemmilta ja esimerkiksi rahastonhoitaja ja varainkeruuvastaaja joutuivat myös osaltaan tiukille joissain projektin vaiheissa. Jälkikäteen kuitenkin kuulosti, että kaikki olisivat valmiita aloittamaan projektin uudestaan alusta ja suunnittelemaan toistakin vastaavaa reissua.

Matka varattiin Pelimatkoilta ja järjestelyt olivat erittäin onnistuneet. Majoituimme Cambrils Park -lomakeskuksessa noin kolmen-neljän kilometrin päässä Saloun keskustasta. Vastakkaisessa suunnassa suunnilleen yhtä lähellä sijaitsi Cambrilsin pikkukylä. Futbol Saloun jalkapallokentät olivat noin kilometrin päässä majoituksesta ja pelaajat, valmentajat ja huoltajat kuljetettiin sinne ja takaisin bussilla.

Cambrils Park tarjosi loistavat puitteet lomailulle. Yövyimme siisteissä ja viehättävän värikkäissä bungaloveissa, söimme aamiaiset, lounaat ja illalliset buffetissa ja muun ajan vietimme pääosin uima-altailla. Allasalueita Cambrils Parkissa oli jopa neljä, joista yksi oli lokakuun alussa suljettu. Lisäksi lomakylässä oli minigolf-rata, koripallokentät, futsal-kentät, trampoliinit jne. Alueella oli kohtuuhintainen supermarket, leipomo, pesula, pari ravintolaa ja hoitola. Hotellilta pystyi vuokraamaan pyöriä ja niillä olikin tosi näppärä kulkea paikasta toiseen rantakatuja pitkin.

Jalkapallokentät olivat hienot ja isot ja paikalliset UEFA pro -valmentajat tekivät hyvää työtä. Pienillekin pelaajille oli hieno elämys päästä ammattivalmentajien treeneihin ja samalla he näin kielenopettajan näkökulmasta loistavan mahdollisuudet päästä vähän kokeilemaan englanninkielen taitojaan. Toki omat valmentajat kulkivat koko ajan mukana ja auttoivat tulkkaamisessa. Leirillä oli järjestetty myös kolme peliä paikallisia joukkueita vastaan. Treeni- ja pelimotivaatiokin oli huipussaan, kun viikon ajan sai touhuta kavereiden kanssa ja päivän ainoat aikataulut olivat jalkapalloon liittyviä.

Loma ylitti kaikin puolin niin minun kuin pojankin odotukset. Molemmilla riitti mieleistä seuraa ja tekemistä. Rannallakin vanhemmat saivat rauhassa jutella ja nauttia auringosta, kun lapset pelasivat palloa ja uivat keskenään. Halutessamme pystyimme kuitenkin vetäytymään pojan kanssa myös hetkeksi omiin oloihimme ja yhden pyörä-/ostosretken teimme ihan kahdestaan. Lasten ollessa treeneissä meillä äideillä oli aikaa käydä kävelyillä ja pyöräretkillä lähimaastossa ja näin ollen nähdä vähän enemmän kuin mitä lapset olisivat ehkä jaksaneet.

Pelimatkojen suomalainen opas oli tukenamme ja turvanamme leirin alusta loppuun asti ja käytännön tuen ja avun lisäksi hän osasi myös avata mm. Katalonian poliittista tilannetta paikallisemmin silmin. Opas kertoi, että yleensä leireille tulevien joukkueiden pelaajat ovat vähän isompia. Meidänkin kanssa yhtä aikaa oli useampia joukkueita, joiden pelaajat olivat ehkä yläkouluikäisiä. Heillä oli mukanaan vain muutama aikuinen. 

Itse voin kyllä meidän kokemuksen jälkeen lämpimästi suositella leiriä myös tällaisille pienemmille pelaajille! Me kaikki, niin lapset kuin aikuisetkin, nautimme suuresti ja samalla projekti kasvatti joukkueen yhteishenkeä entisestään.

Laitan tulevina päivinä lisää kuvia ja tunnelmia Salousta, Cambrilsista, Barceloa-päivästä ja Portaventuran huvipuistosta, joten jos matkailuaiheet kiinnostavat, niin pysyhän kuulolla!
  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!