tiistai 20. maaliskuuta 2018

Puputikkareita Oreo-kekseistä


Pinterestistä on löytynyt taas niin monta ihanaa askartelu ym. ideaa pääsiäiseksi, että oikein harmittaa, ettei kaikkea ehdi. Yksi löytämistäni ideoista oli Oreoista tehdyt puputikkarit (klik). Löytämässäni ohjeessa oli käytetty valkoisia Candy melts -nappeja ja valmiita kanin käpäliä. Kerran Candy meltseja testanneena totesimme makuraadin (=lasten) kanssa, että pyrimme pitäytymään mieluummin suklaissa. 

Niinpä tälläkin kertaa kuorrutin Oreot valkosuklaalla, vaikka sen väri ei yhtä kauniin kirkas olekaan kuin noiden Candy meltsien. Kanin käpälien ostamista en alkanut edes selvitellä, vaan pursotin suorakaiteen muotoisia länttejä valkosuklaasta leivinpaperille ja kovetin ne jääkaapissa.  Liimasin käpälät sulalla valkosuklaalla kiinni keksiin, pursotin valkosuklaalla myös hännän ja lopulta viimeistelin tassut pursotetulla maitosuklaalla.

Osan kekseistä jätin ruskeaksi ja oikeastaan niistäkin tuli pienemmällä vaivalla aika hauskoja.

Tekeminen osoittautui hetkittäin yllättävän haastavaksi ja suurin ongelma olikin se, etteivät tikut meinanneet mahtua Oreon väliin. Siksipä suosittelen näihin niitä tuplaoreoita tai -dominoita, joissa tuo valkoinen osuus on paksumpi ja tikun mahtuu paremmin upottamaan sisään keksiä hajottamatta. Tikku kannattaa myös dipata valkosuklaassa ennen upottamista, suklaakin auttaa kiinnittämään tikun paikalleen. Valkosuklaata kannattaa varata todella reilusti! Yksi Pandan levy loppui aika lyhyeen ja pienellä määrällä on vaikea kuoruttaa.

Ei muuta kuin herkullista pääsiäisen odotusta!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!