sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Lukuhaastetta minulle, oletko sinäkin mukana?


Loppuvuodesta kirjat tulivat puheeksi kavereiden kanssa kerran jos toisenkin ja innostuin lukemaan enemmän kuin aikoihin. Joulupukkikin oli tämän huomannut ja lahjaksi tuli pitkästä aikaa kirjoja - kolme ihanaa teosta. Tänä vuonna ajattelin jatkaa loppuvuoden takaan ja käpertyä yhä useammin sohvalle kirjan kanssa telkkarin sijaan. 

Koska minussa on myös tavoitteita ja taulukoita rakastava puoli, päätin osallistua Helmet-lukuhaasteeseen ihan mielenkiinnosta. Helmet-lukuhaaste on kirjastoammattilaisten kokoama lista, jonka tavoitteena on sekä innostaa että haastaa lukemaan. Haaste ja sen pienempi versio löytyvät täältä. Katsotaan, montako kohtaa saan vuoden aikana rastitettua listalta. Lupaan pitää teidät ajantasalla edistymisestäni.

Oletko sinäkin mukana?

Eilen luin loppuun viimeisen joululahjakirjoistani: Nicholas Sparksin The Lucky One.
Se täyttää sopivasti lukuhaasteen ensimmäisen kohdan kriteerin "Kirjan kannessa on ihmiskasvot". Nyt luvun alla on ystävän suosittelema ja lainaama Emily Giffinin First Comes Love ja jonossa myös Lontoon reissulta tuomani Marian Keyesin The Break.

Kuten näistä saatatte päätellä, minun makuuni ovat erityisesti romanttiset, nopealukuiset kirjat ja tykkään lukea englanniksi. Siten saan vähän ylläpidettyä kielitaitoani, englannin puhumiseen kun on oppilaille puhumisen lisäksi harvoin mahdollisuuksia.

Luen toki välillä myös suomeksi ja vakavammista aiheista. Loppuvuonna luin ystävien suosituksesta Minna Rytisalon Lempi-kirjan, joka oli todella koskettava. Joululahjaksi Jan-Philipp Sendkerin Sydämenlyönneissä ikuisuus. Se oli erilainen kuin mikään muu lukemani kirja ja herätti paljon ajatuksia. Jatko-osan lukeminen jäi kiinnostamaan. Loppuvuonna luin myös Tatiana de Rosnayn Sarah's Key, joka oli rankka, mutta erinomaisesti kirjoitettu ja kiinnostava teos.

Olisiko sinulla minulle suosituksia kirjoista, joihin kannattaisi tarttua tänä vuonna?


2 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua... Klikkasin ´"poista kommentti", kun piti vastata, mutta onneksi ehdin lukea kommenttisi ensin. SAapa nähdä, käykö minullekin niin, että haaste unohtuu jossain vaiheessa tai vain jää. Mielenkiinnolla lähden kuitenkin kokeilemaan. Eniten kiinnostaa tuo kirjanpito siitä, mitä itsellä tulee luettua ja toisten vinkit. Ehkä tämä blogi auttaa ylläpitämään haastetta läpi vuoden :)

      Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!