keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Tekemistä Tartossa


Pari viikko sitten vielä viisi päivää Tartossa, upeassa syksyisessä auringonpaisteessa. Jo silloin kirjoittelin kuulumisia ja postailin kauniita tunnelmakuvia. Postaus täällä. Pari ensimmäistä yötä yövyin vanhan kaupungin sydämme Tampere majassa, joka oli viehättävä majatalo hyvällä sijainnilla. Lähellä Tampere Majaa sijaitsi Tarton lelumuseo, joka oli sisustettu aivan upeasti vanhaa taloa kunnioittaen. Museossa kannattaa kaiken ikäisten poikea ihan jo tuon miljöön takia. Ja ainakin itselle myös museon esineistä löytyi nostalgiaa. Bongasin mm. samanlaisen Miska-olympiamaskotin, jollaisen olen syntymävuonnani omalta vaariltani saanut.


Toisen puolen lomastani yövyin modernissa, tyylikkäästi sisustetussa ja siistissä Dorpat-hotellissa, jossa nautin aamupalan tuoreesta ja laajasta tarjonnasta, upeasta maisemasta, joka avautui huoneeni ikkunasta sekä helposta sijainnista kauppakeskuksen, tiedekeskuksen ja bussiaseman vieressä. Bussiaseman kupeesta pääsi ilmaiseksi myös Lounakeskukseen, joka tarjosi laajempien ostosmahdollisuuksien lisäksi myös 4D-elokuvan (oppilaiden kohokohta reissussa) sekä suuren jääareenan ja luistelumahdollisuuden kauppojen keskellä.

Dorpatissa olisi ollut myös spa, mutta valitettavasti aikani ei riittänyt hoidoista nauttimiseen.


 
Tiedekeskus Ahhaa oli Oulun Tietomaan ja Heurekan tyyppinen toiminnallinen kohde, jossa tekemistä riitti niin lapsille kuin aikuisillekin. Tilat olivat ihanan avarat. Itse nautin suunnattomasti yläkerran planetaariosta, jossa pääsimme keskelle avaruutta. Oppilaat tykkäsivät mm. korkealla katonrajassa vaijerin päällä poljettavasta polkupyörästä.Iltaisin tutustuimme Tarton ravintolatarjontaan. Mielenkiintoinen elämys oli entiseen ruutivarastoon rakennettu ravintola (klik). Toinen ravintola, joka jäi  mieleen oli Vilde, jossa söimme myös ensimmäisellä Tarton vierailullani lähes 15 vuotta sitten. Tuosta reissusta muista herkulliset valkosipulileivät, joita tilasimme nytkin - eikä taaskaan tarvinnut pettyä.Tältä reissulta tulen varmasti muistamaan maailmaan parhaat letut Crepp-ravintolassa. Kävimme siellä kahdesti, niin suussa sulavaa mustikkalettu oli. Oulun Pannukakkutalo oli tuon jälkeen suuri pettymys.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!