maanantai 21. marraskuuta 2016

Fall for Poland: Neljä päivää Sopotissa ja Gdanskissa


Neljä tiivistä päivää Puolassa takana. Väsynyt, mutta niin hyvä mieli. 

Lähdin reissuun perehtymään eTwinningiin ja aloittamaan yhteistyöprojektia, jossa valinnaisenglannin ryhmä pääsisi kommunikoimaan netin välityksellä jonkin ulkomaalaisen koulun samanikäisten oppilaiden kanssa. Neljän päivän seminaari tarjosi upeat puitteet verkostoitumiselle. Ensimmäinen yhteistyöprojekti on nyt rekisteröity ja suunniteltu, eli eikun töihin oppilaiden kanssa.

Siinä sivussa sain joukon uusia ystäviä, mahdollisuuden käydä mielenkiintoisia keskusteluja ulkomaisten kollegoiden kanssa, nauraa posket kipeäksi ja tutustua kahteen viehättävään puolalaiskaupunkiin. Reissun aurinkoisimmat hetket koimme lähinnä ikkunan läpi, mutta pimeällä ja pilviselläkin säällä sekä Sopot että Gdansk valloittivat sydämeni. Sopot on pieni kaupunki, jossa hotellimme edustalla aukeni hiekkarantaa silmänkantamattomiin. Euroopan pisimmällä puulaiturilla kävellessä tuli Kalifornian reissu mieleen ja voin vain kuvitella, kuinka täynnä turisteja tämä ihana paikka on kesäisin.

Gdanskin vanhassa kaupungissa oli vieri vieressä toinen toistaan kauniimpia rakennuksia, jotka on rakennettu sodassa tuhoutuneiden tilalle alkuperäiseen tyyliin. Hintataso on arvatenkin erittäin kohtuullinen, vaikka toki merkkituotteista saa maksaa suunnilleen saman kuin Suomessa.

Vaikka pääsin viime yönä kotiin vasta puoli kahden maissa ja hieman nuutuneissa tunnelmissa on saanut tämän päivän viettää, niin silti matkan muistot saavat hymyilemään.
Ehkä vielä joskus uudestaan.5 kommenttia:

 1. Onko tuo yksi rakennus oikeasti ihan vinkura?
  Upean näköinen paikka <3

  VastaaPoista
 2. Minäkin kävin vastaavanpituisella reissulla elokuussa Gdanskissa ja Sopotissa. Oli tosi kiva kohde pidennetylle viikonloppu reissulle. Yllätys oli positiivinen, tosi kaunista ja siistiä. :) JA oli super lämmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tosiaan kans yllätyin tuosta siisteydestä! Muutenkin tykkäsin kovasti ♥

   Poista
 3. Onpa hieno kaupunki.Itse en ole koskaan käynyt,mutta kuvien perusteella,taidan itse joskus mennä käymään;) Näyttää vähän samanlaiselta kuin Latvian Riika! Jossa olimmme muutama vuosi sitten joulun alla. :)

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!