lauantai 17. marraskuuta 2018

Rovaniemellä rentoutumassa

 

Syksyt ovat aina aika raskasta aikaa vuodesta: pimeyttä ja arjen kiirettä. Tänä syksynä olen ollut poikkeuksellisen väsynyt ja vaivainen, vaikka mitään varsinaista syytä asiaan ei migreenin lisäksi onneksi ole löytynyt. Oma asenne ehkä. Tänään kuultu positiivisuusluento antoi paljon ajattelemisen aihetta. 

Arjen kiireen keskellä kaipaan valtavasti sitä, että minulla on vastapainoksi omaa, rauhallista aikaa. Välillä ihan hävettää, että sitä kaipaa aikaa itselle, vaikka oma perhe on niin tärkeä ja toisaalta myös aika perheen kesken kullan kallista.

Viime sunnuntaina vietettiin isänpäivää koko porukalla, mutta juhlinnan päätteeksi sain mahdollisuuden rentoutua aivan yksin (vaikka jäin kyllä miettimään, että meniköhän se nyt ihan oikein päin...) Maanantaina ja tiistaina osallistuin Rovaniemellä työhön liittyvään seminaariin ja oli ihana pystyä yhdistämään tähän työreissuun myös vähän luksusta itselle.

Original Sokos hotel Vaakuna Rovaniemi tarjosi minulle majoituksen upeassa Napapiirihuoneessaan. Huoneessa oli ihana tunnelma. Tunnelman luojana toimivat erityisesti ainakin minua revontulista muistuttava vaihtuva värivalaistus yhdessä seinällä. Oli uskomatonta, miten värin vaihtuminen vaikutti koko huoneen ilmeeseen ja toi esille vastakkaisella seinällä olevasta valokuvatapetista eri asioita. Värien vaihtelu oli sopivan seesteistä ja rauhallista, että tällainen migreeniherkkäkin pystyi nauttimaan sen luomasta vaikutelmasta. Muutenkin huone oli sisustettu viimeisen päälle hyvällä maulla. Vähän jäi kutkuttamaan myös viereisen jouluhuoneen ilme <3

Joulun tunnelma oli saavuttanut Rovaniemen kävelykadun, vaikka lunta ei "Lapin pääkaupungissakaan" vielä ollut. Seminaaripäivät oli järjestetty Arktikumissa, joka sijaitsi kävelymatkan päässä hotellilta keskustasta. Muun toiminnan lomassa oli aikaa tutustua Arktikumin näyttelyihin. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, jo rakennus itsessään on vaikuttava! Korundin näyttelyt jäivät kutkuttamaan, ne olisi myös mielenkiintoista nähdä. Muun ajan vietin hotellilla löhöten ja kauppoja kiertäen. Teekupposen nautin viehättävässä kahvila Linnassa Koskikadun varrella aivan hotellin lähellä.

En ole montaa kertaa Rovaniemellä käynyt, vaikka junamatka Oulusta kestää vain reilun pari tuntia. Lasten kanssa pitäisi tehdä vähintäänkin minireissu tuohon suuntaan. Itsellä jäi ainakin se Korundi näkemättä kunnolla ja lapset haaveilevat Santa Parkissa käymisestä, vaikka ovat jo kouluikäisiä. Siltä ensimmäiseltä ja ainoalta visiitiltä kuuden tai seitsemän vuoden takaa jäi niin ihana joulun tunnelma muistoihin elämään <3 


 

   

  
  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!