lauantai 29. kesäkuuta 2019

Shoppailua, kävelyä ja uimista Zürichissä


Tänä kesänä ensimmäiseksi lomakohteeksi valikoitui Zürich. Esikoisen kummitäti perheineen asuu siellä, joten vierailu oli ollut mielessä jo pidempään. Olimme siis onnekkaita, eikä meidän tarvinnut edes katsastaa majoitusten hintoja, sillä muusta hintatasosta päätellen ne eivät olleet olisi kovin edullisia. Sveitsi onkin Norjan lisäksi ainoa paikka, jossa hinnat ovat ennakkokäsitysten mukaisesti tosiaan tuntuneet kalliilta, jopa Big Mac -aterialla on hintaa yli 10€. Budjettimatkalla ei kohdetta voi siis varsinaisesti suositella, mutta muuten kyllä kohteelle täydet kymmenen pistettä: siisti, rauhallinen, kaunis. Kaupunkia, mutta luonto lähellä. Loistavat uimamahdollisuudet. Suorat lennot Helsingistä.

Hintatasosta huolimatta pääsimme myös nauttimaan shoppailun maailmasta. Tally Weijl oli minulle uusi tuttavuus, mutta tarjosi ihastuttavan ja kohtuuhintaisen valikoiman vaatteita. Toki myös aina yhtä luotettava Zara ja muita vastaavan hintatason liikeitä pääkadun Bahnfostrassen toisesta päädystä löytyi, kun taas toinen oli pyhitetty Chaneleille, Gucceille ja muille meidän elintasomme yläpuolella oleville. Suurin yllätys shoppailun lomassa oli, kun törmäsimme Kööpenhaminassa tutuksi tulleeseen Sostrene Greneen, joka on vähän niinkuin Lagerhaus Ruotsissa tai lapset kutsuisivat ehkä äitin Tigeriksi. Ihanaa, edullista pikkutavaraa. Servettejä, lyijykyniä ja paperipillejä piti tälläkin kertaa tunkea tuolta matkalaukkuun.

Shoppailun lomassa kävelimme pitkin kauniita katuja ja poikkesimme pääkadun lisäksi joenvarteen ja vanhan kaupunkin kaduille. Meihin teki kauneuden lisäksi vaikutuksen se, että joka paikassa oli niin siistiä ja rauhallista. Ei epämääräisiä kulkijoita ja humalaisia missään. Kaikin puolen asiallista menoa. Autoilijatkin olivat huippukohteliaita ja pysähtyivät aina ennen suojateitä, kun niitä lähtestyimme, vaikka emme itse edes osanneet sitä odottaa.

Zürich sijaitsee Zürichjärven rannalla ja uimaloita kaupungissa on useita. Meille sattui lomareissun ajaksi ihanat ilmat ja viimeisen kokonaisen päivän vietimmekin uiden ja auringosta nauttien kauniissa maisemissa vuorten siintäessä taustalla. Tiefenbrunnenin uimala oli kävelymatkan päässä keskustassa. Siellä oli ponkkuja ja liukumäkiä järveen, siistit nurmikentät ja pieni lasten allas sekä ravintola. Sattui vielä niin hauskasti, että osuimme sinne yhtä aikaa Sveitsin Huippumalli haussa -ohjelman kuvausten kanssa ja seurailimme sivusta ohjelman tekoa.

Yksi lomapäivistä vietittiin retkeilemällä vuoristossa. Luonto Zürichin ympärillä on upeaa ja sinne kannattaa ehdottomasin Zürichin lomalta suunnata, jos aikaa on. Laitan erillisen postauksen Flumserbergistä ja Walenseeltä huomenna.

Suuri kiitos meidän loman upeista puitteista kuuluu serkun/tyttären kummitädin perheelle. Asuimme kävelymatkan päässä kaikesta, saimme valmiit aamupalat ja illalliset ja käytössämme oli myös upea kattoterassi hienoilla näkymillä kaupungin yli. Luksuslomailua!



 




  
   







4 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia! Siitä onkin aikaa kun olen viimeksi käynyt Zürichissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itselle tämä oli ensimmäinen kerta. Ehkä ei viimeinen, kun siellä noita sukulaisiakin asuu :) Upea paikka!

      Poista
  2. Ihania kuvia. Minusta on aina kiva käydä sellaisissa liikkeissä shoppailemassa, joita ei löydy Suomesta.
    Ihanaa viikonloppua koko teidän perheelle <3

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!