sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Flumserberg ja Wannsee


Eilen kirjoittelin meidän Zürichin lomasta (klik). Tänään palaillaan vielä retkipäivään, jonka vietimme Alppien upeissa maisemissa sekä ylhäältä vuorelta alas katsellen että alhaalta järveltä maisemia ihaillen. Meillä oli ilo ja onni, kun paikallinen oppaamme (neidin kummitäti) suunnitteli meille päiväretken reitin ja ohjelman. Saimme vain nauttia ja sen todella teimme!

Zürichistä lähdimme aamupäivällä junalla yhden vaihdon kautta Molsiin, josta pääsimme kahdella gondolilla ylös Flumserbergille. Näiden jälkeen nousimme tuolihissiin ja minäkin rohkaistun laskemaan kelkalla parin kilometrin mittaisen radan vuorenrinnettä alas. Huippu elämys itselle ja kaksitoistavuotiaan matkaseuralaisen mielestä päivän paras osuus!

Vuoren rinteillä nautittiin makkaralounas auringonpaisteessa maisemia ihaillen ennen kuin laskeuduttiin takaisin alas ja hypättiin Molsista junan sijaan laivaan, joka kulki kuvankaunista Walenseetä pitkin vuorien välissä aina Weesenin pikkukylään asti.

Weesenin idyllisessä ympäristössä leikimme leikkipuistossa (mukana oli myös parivuotias seuralainen) ja söimme jätskit ennen kuin palasimme bussilla ja junalla takaisin Zürichiin illalliselle. 
Sopivanmittainen päiväretki, jonka aikana ehdittiin nähdä henkeäsalpaavan upeita maisemia - vaikka kyllä noissa maisemissa ja tunnelmissa helposti useampikin päivä vierähtäisi! 
 4 kommenttia:

  1. Ihan huikeat maisemat, tuolla varmasti mieli lepäsi ♥

    VastaaPoista
  2. Onpa kauniita kuvia ja maisemia - hyvää kesän jatkoa ;)

    https://ayliemlehnejra.blogspot.com

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!