maanantai 29. kesäkuuta 2020

Hossassa pyöräilemässä ja melomassa


Kesäkuun alkupuolella tehtiin miehen kanssa lomareissu Hossaan. Sen jälkeen moni on ehtinyt kysellä majoitus-, välinevuokraus- ja reittivinkkejä. Hossaa voikin lämpimästi suositella lomakohteena! Kauniita lampia joka puolella, kirkasta vettä, koskematonta metsää... Upeaa luontoa helposti saavutettavissa niin kävellen, pyöräillen kuin melomallakin! 

Viime kesänä vietettiin yksi vuorokausi Hossassa. Silloin yövyttiin teltassa, ehdittiin patikoida Julman Ölkyn ympäri, tutustua Hossalaislampien ympäristöön ja nähdä Värikallio. Kuvia ja tunnelmia tuolta reissulta täällä

Tällä kertaa mies oli varannut minulle (vähän huonolle telttailijalle ja ehkä aavistuksen hienohelmaiselle eräpirkolle) mieliksi uusinta uutta, mitä leirintäalueella kansallispuiston kyljessä oli tarjota: viime vuonna valmistuneen mökin Hossan retkeilykeskuksesta (klik). Mökki oli uutukaisuudessaan kaikin puolin siisti ja tarjosi miellyttävän majapaikan retkipäivän päätteeksi. Samasta retkeilykeskuksesta vuokrattiin ensimmäiselle lomapäivälle kanootti ja toiselle fatbiket. (Hinnastossa näkyy lukevan hintoja kuljetukselle, mutta ei kanoottia tarvinnut Julmalle Ölkylle kuljettaa. Siellä oli retkeilykeskuksen kanootteja valmiina ja ne sisältyivät samaan hintaan.)

Ensimmäisenä päivänä melottiin Julmalla Ölkyllä ja myöhemmin vielä yhdellä lammella leirintäalueen lähellä. Molemmilla paikoilla vuokrakanootit olivat valmiina ja saatiin samalla vuokrahinnalla yhdistettyä näillä kahdella eri pisteellä melominen. 

Toisena päivänä kierreltiin 35km polkuja pyörillä. Pyöräreiteistä jäi erityisesti mieleen Kokalmuksen kierros, joka kierrettiin kokonaan. Se oli tällaiselle aloittelevalle pyöräilijäille miellyttävän helppoa kulkea. Upeita maisemia ympärillä ja niitä ehti myös ihailla, kun ei tarvinnut koko aikaa keskittyä polun tuijottamiseen. Sen sijaan muutaman siirtymät pitkää reittiä pitkin olivat todella haastavia. Paikoitellen voi olla ylä- ja alamäissä isoja kiviä ja juurakoita. Sen ainakin opin, että kannattaa katsoa tarkkaan reittikuvaukset. Pahimmillaan paljon taluttamista ja hidasta etemistä, parhaimmillaan aivan ihanaa nautintoa upeissa maisemissa!


 
 





 



2 kommenttia:

  1. Oi vitsit miten tekeekin nyt mieli lähteä melomaan. Minun sedälläni oli aiemmin oma kanootti ja sillä pääsin aina melomaan ympäri järveä mökillä, mutta en ole nyt vuosiin käynyt melomassa.
    Ihanan näköinen ulkoilupaikka muutenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle melominen oli ihan uutta, mutta ihana tapa ulkoilla ja nähdä luontoa. Hossa on upea!

      Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!