perjantai 31. heinäkuuta 2020

Kalajoella kahden kesken, maastopyörät matkassa


Meillä oli tässä kuussa hääpäivä ja kiitos mahdollisuus lähteä yhdeksi yöksi sitä juhlistamaan. Kalajoki on tullut meille tutuksi lähinnä Jukuparkista (eilinen postaus sieltä luettavissa täällä), hiekkarantaakin on yleensä ehditty vain vilkuilla sivusta. Tällä kertaa päätettiin lähteä sinne kahden kesken ja katsoa paikkaa uusin silmin.

Tänä kesänä olemme innostuneet maastopyöräilystä, joten pyörät pakattiin autoon mukaan, ja pyörällä liikkuminen avasikin meille aivan uuden ulottuvuuden upean hiekkarannan lisäksi. Pyörälle soveltuvia polkuja on valtavasti, mutta harmittavasti varsinaisia pyöräreittejä ei ole merkitty. Siinäpä olisikin Kalajoen matkailun kehittämiselle yksi ehdoton lisävinkki, että tekisivät muutaman selkeän pyöräreitin tällaisille vähän huonommille suunnistajille! Tällä kertaa minulla oli onneksi mies mukana kartanlukijana. Pääasiassa kuljettiin Siiponjoen luontopolkua mukaillen, mutta siinä on paikoitellen sellaisia pätkiä, joita on hankala ellei mahdoton pyörällä edetä. Toki pienet talutuspätkät muuten helpolla reitillä eivät maata kaada. Jälki.fi -sivustolta löytyy Siiponjokea mukaileva, mutta huonokuntoisia pitkospuita välttävä reitti niille taitaville kartanlukijoille (pitkosten pelkääjän luontopolku). Reitin varrelta löytyy todella monipuolista maastoa: on suota (ne pitkospuut!), jäkäläkangasta, kaunista kangasmetsää, jokivartta, vähän kalliota ja jonkin verran myös korkeuseroja. Luontopolku avasi aivan uudenlaisen Kalajoen! Harmittavasti minulla ei ollut kamera mukana tuolla Luontopolulla, joten joudutte luottamaan vain kuvaukseeni siitä, että reitti on todella kaunis ja sinne kannattaa suunnata näkemään se omin silmin. Muutama kännykkäkuva löytyy Instagramista.

Toisena päivänä kävimme polkemassa lyhyen aamulenkin hiekkarannalta lähtevää ja siitä Vihas-Keihäslahden luonnonsuojelualueelle jatkuvaa lankku- ja pengerpolkua. Se oli helppo ja kaunis reitti kenelle tahansa. Suurin osa alla olevista kuvista on sen varrelta.

Pyöräilyn päälle käytiin nauttimassa aivan ihana illallinen Pihvituvalla. Pelkkää hyvää sanottavaa sekä ruuasta että palvelusta! Kun illallisen sai kaiken lisäksi nauttia ulkona katetulla terassilla kauniina kesäiltana, ei tunnelma olisi voinut olla ihanampi.

Yön vietimme Lokkilinnassa. Huone oli perussiisti, mutta erityisesti valitsimme sen sijainnin perusteella ja nautimme parvekkeen maisemista auringon laskiessa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!