torstai 5. elokuuta 2021

Merenkurkun saaristo ja loma Vaasassa

Raippaluodon satama


Kesäkuussa kuopuksella piti olla tanssikisat Vaasassa. Kisat siirtyivät syksylle, mutta hotellivaraus päätettiin pitää ja lähteä Vaasaan perheen kesken lomailemaan. Aikaisempinakin vuosina on tehty pieniä piipahduksia kaupunkiin (blogipostaukset täällä ja täällä), mutta ensimmäistä kertaa käytettiin tällä kertaa aikaa Merenkurkun saaristoon tutustumiseen. 

Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luonnonperintökohde Unescon luettelossa. Ainutlaatuiseksi sen tekee ennätystahtinen maankohoaminen, jonka seurauksena luonto muuttuu jatkuvasti. Maailmanperintöalueelle pääsee Suomen pisintä siltaa pitkin. Jo Raippaluodon silta itsessään on nähtävyys, mutta siitä kannattaa ehdottomasti jatkaa eteenpäin aina Björköbyhyn asti. Alueen viihtyisyyttä kauniin luonnon ohella lisäävät idylliset saaristolaiskylät.

Me teimme pysähdyksen Raippaluodon satamassa ja Maailmanperintöportilla ja sen jälkeen jatkoimme Björköbyhyn, jossa patikoimme lyhyen reitin, ihailimme maisemia näkötornista ja söimme lounasta meren äärellä Salteriet -ravintolassa.

Aikaa olisi varmasti saanut kulumaan enemmänkin, mutta iltapäivällä palasimme takaisin kaupunkiin lunastamaan lapsille luvatun kylpyläreissun Tropiclandiaan. Tropiclandialle paljon plussaa lämmitetyistä ulkoaltaista, joihin tarkeni mennä mäkiä laskemaan noin 20 asteen tuulisella kelilläkin. Kylpyläreissusta nautti koko perhe siitäkin huolimatta, että myös hotellilla (Original Sokos Hotel Royal Vaasa) päästiin uimaan upealla näköalapaikalla olevaan altaaseen. Royalissa meillä oli käytössä kombi-huone, joka tuntuu nykyään ihan ehdottomalta vaihtoehdolta kolmen melko ison lapsen kanssa.

Harmiksemme lähtöpäivänä sää oli sateinen ja Strömsö jäi edelleen näkemättä. 
Onneksi seuraava reissu Vaasaan on jo varattuna!


Original Sokos Hotel Royal Vaasa


Original Sokos Hotel Royal Vaasa


Raippaluoto

Raippaluodon satama

Raippaluodon satama

Raippaluodon satama

Raippaluodon satama

Raippaluodon satama

Björköby

Björköby

Björköby

Björköby

Björköby

Björköbyn näkötorni

Salteriet

Salteriet

Björköby

Original Sokos Hotel Royal Vaasa

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!