perjantai 6. kesäkuuta 2014

Ihana kesä ja helpot ruokavinkit...?!?


Mitäs te olette tehneet näinä ihanina hellepäivinä? 


Meillä on viihdytty pihalla. On tehty pihahommia, uitu kahluualtaassa (siihen viritettiin liukumäki lisähuviksi), syöty jäätelöä. Minä olen siivonnut siivouspäivän kirpparilta jääneitä tavaroita eli kuvannut ja laittanut myyntiin. Seitsemänvuotias on ollut päivät ruokaleirillä (tänään pääsemme maistamaan esikoisen valmistamaan kolmen ruokalajin illallista) ja yöt minkä missäkin. Maanantaista tiistaihin päättivät nukkua kaverin kanssa leikkimökissä kaverin pihalla. Se yö kuitenkin oli vielä melko kylmä ja puoli neljän aikaan retkeläinen hipsi omaan sänkyyn lämpimään. Seuraavan yön neiti vietti tädin luona Oulussa. Viisivuotiastakaan ei ole paljoa kotona näkynyt. Poika juoksee kahden naapuritalo väliä aamusta iltaan, yksin ei tunnu viihtyvän. Onneksi on kavereita naapurissa! Kolmevuotias on käynyt äidin kanssa puutarhalla ostoksille ja touhunnut äidin seurana, välillä leikkinyt muun lapsilauman kanssa.

Kiirettä on pitänyt varmaan enemmän kuin arkena, mutta on se ihanaa, kun on loma ja aurinko paistaa!


Entä mitäs teillä on tehty ruuaksi?

On niin ihanaa, olla kesälomalla, ottaa aurinkoa, tehdä pihahommia, katsella lasten riemua piha-altaassa. Sen sijaan paljon vähemmän ihanaa on miettiä, mitä perhe söisi kaksi kertaa päivässä. Nyt siis kaikki ruokavinkit tähän suuntaan olisivat erittäin tervetulleita! Vastalahjaksi pari ruokavinkkiä meidän arjesta tältä ruuan suhteen viime aikoina melko mielikuvituksettomalta mammalta.

Ruokavinkki 1: Ruokaisat salaatit. 

Maanantaina tein yhtä omista suosikeistani, johon tulee paistettua kanaa suolalla ja pippurilla tai valkosipulisuolalla maustettuna, salaattia, kurkkua, tomaattia, paahdettuna cashew-pähkinöitä ja karamellisoituja punasipuleita.

Punasipuleita kuullotetaan hetki öljyssä. Niihin lisätään 1rkl sokeria ja 1rkl balsamiviinietikkaa ja paistetaan noin 15 minuuttia, kunnes ovat tahmaisia. Maustetaan ripauksella pippuria ja suolaa.

Ruokavinkki 2: Paistettu kana mozzarellan, basilika ja tomaatin kanssa

Minä tykkään kanasta ja teen sitä ruoaksi vähintään joka toinen päivä. Tällä viikolla osti kaupasta tuoreen basilikan ja pistin ruukkuun (kaupankin basilikat kestävät aika hyvin, kun valitsee yksilön, jonka juuret ovat vaaleat ja muistaa kastella). Basilikasta tulee niin hyvä tuoksu, se on kaunis sisustuksessa ja maustaa ihanasti ruokia. Niinpä laitoin tällä kertaa paistettujen kanojen päälle sulamaan mozzarellaviipaleet, tomaattiviipaleet ja pari basilikan lehteä. Kylläpä maistuikin hyvälle!


Ruokavinkki 3: Lämpimät leivät

Eilen meni lounaan suhteen suunnilleen siitä, mistä aita on matalin. Paahtoleipää, ketsuppia, kinkkua, aurajuustoa, ananasta ja juustoa ja uuniin hetkeksi. Maistuu myös lapsille ja valmistuu nopsaan!


Ruokavinkki 4: Uunilohi

Päivällinen meni niin ikään matalan  kynnyksen ruuanlaitolla. Lohifileen päälle sitruunapippuria, suolaa ja kermaa ja uuniin. Kaveriksi riisiä ja kastikkeena meidän perheessä käytettään Turkkilaisesta jugurtista ja Sweet chili kastikkeesta tehtyä sekoitusta. (Tuo kastike toimii muuten vähän kaiken kanssa: Kanan, grilliruuan...)


Nyt siis auttakaa minua. Mitkä on ne teidän perheen takuuvarmat, helpot ruokavinkit? 
Luovuus on lomalla koetuksella.

4 kommenttia:

  1. Vähän samaa mitä teilläkin, kanaa ja salaattia, kanaa ja salaattia. :) välillä lapsille keittoa pariksi päiväksi lounaaksi ja itselle keitettyjämunia ja salaattia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitäis tehdä keittoja useamminkin. Ne on mukavan riittoisia ja valmiista pakastevihanneksista nopeita ;)

      Poista
  2. Minä ku tykkään tehä myös kesällä terveellisiä ja monipuolisia ruokia, enkä kans jaksa varsinkaan helteellä käyttää siihen kovin paljon aikaa, niin arkea helpottaa jo tosi paljon se, ku tekee ruokalistan valmiiksi. Kirjotan yleensä kaheksi viikoksi kerrallaan ruokalistan valmiiksi, niin ei tarvi ku sen yhen kerran miettiä ja sit on helppo vaan kattoa mitä tänään on listalla. :) Kauppaostokset on helpompi suunnitella ja aina kun tekee ruokaa, niin tietää että listalla olevat löytyy kaapista. Sitä kahen viikon listaahan voi käyttää sit vaikka kokoajan, tai vähän muunnellen. Ja en myöskään nipota sen listan kans, että saatan vaihella jos joku toinen ruoka tuntuu sillä hetkellä helpommalle/paremmalle.
    Mutta helppoja ja nopeita ruokia... hmm.. ainakin kinkkukiusaus valmiista suikaleista on todella helppo, ja voi laittaa pienelle lämmölle muhimaan pitemmäkskin aikaa ja ite voi olla vaikka ulkona ja tulla vaan valmiille ruualle ;) Itelle teen kasvissuikaleista ja muille perunasta. Ja kirjolohikiusauskin on hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiusausmuistutuksesta! Eipä oo tullut niitä tehtyä aikoihin. Mulla on taas lipsunut siihen päivä kerrallaan -meininkiin tämä kokkaus ja se on rasittavaa. Pitäisi yrittää suunnitella vähintään viikko kerrallaan, niin ei tarviisi kaupassakaan koko aikaa rampata.

      Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!