keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Hailuoto - kuin ulkomailla olisi


"Vaikea uskoa, että ollaan vaan Hailuodossa, eikä ulkomailla", totesi tyttö tänään, kun nautittiin koko päivä aamusta iltaan Hailuodon Marjaniemen hiekkarannoista ja tunnelmasta. Paljon sanottu tytöltä, jolla kuitenkin on mummula samalla saarella.

Kieltämättä taidettiin onnistua valitsemaan kesän parhain päivä vuorokauden mittaiselle lomaretkelle Hailuotoon. Hienoa hiekkaa riittää ja puoleen päivään asti rannalla oltiin lähes yksin. Iltapäivällä väki lisääntyi huomattavasti ja lauttajonoja oli kuulemma ollut niin, että omaa vuoroaan saarelle pääsyyn oli saanut odottaa pari tuntia. Siitä huolimatta sanoisin, että väljempää kuin Nallikarissa.

Jos siis haluaa noista postailemastani Oulun kesävinkeistä laajentaa hieman edemmäs, on Hailuoto ehdottomasti käymisen arvoinen elämys. Vaikka harvoin siellä näin aidon kuuma on kuin tänään, sillä mereltä lähes aina tuulee.


4 kommenttia:

 1. Rakas synnyin- & mökkisaari ❤ Marjaniemen mökillä sielukin lepää. -Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se näin. Meillä tulee liian harvoin käytyä ja vielä harvemmin nautittua näin rennosti. Saarelta kotoisin olevalla miehelläni kun on aina mielessä hommia, kun sinne mennään.

   Poista
 2. Ihania kuvia! Meidänkin piti eilen mennä Hailuotoon, mutta ei sitten sattuneesta syystä päästykään. Luinkin lehdestä, että lauttajonot olivat pitkät. Pitää seuraavalla kerralla lähteä heti aamusta! Illalla pyöräilimme sitten Nallikarissa syömässä ihanaa Minetin jätskiä :)
  t:Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nallikari on kanssa niin ihana! Meillä kävi hyvä tuuri lauttojen kanssa. Mentiin jo edellisenä iltana viiden aikaan ja saatiin ajaa suoraan lauttaan. Samoin eilen illalla päästiin heti kotiin, kun tähdättiin vasta iltayhdeksän lauttaan. On se aika pitkä reissu, jos pari-kolme tuntia pitää lauttarannassa odotella.

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!