lauantai 9. heinäkuuta 2016

Vaasassa perhelomallaTänä aamuna herättiin Vaasassa, ihanassa tilavassa saunallisessa ja poreammeellisessa huoneessa Scandicissa. Kun aika lailla ex tempore tarjoutui mahdollisuus pieneen koko perheen kesälomareissuun, piti siitä tarttua kiinni.

Koska matka varmistui lopullisesti vasta eilen aamulla, aloin kysellä viime hetken vinkkejä paremmin Vaasaa tuntevilta ja sainkin niitä kiitettävästi. Tropiclandiaa suositteli moni, mutta myös Strömsö, minigolf, kirpputori Combo, Pohjanmaan museo, Fazerin kahvila, Swingeling -leikkipuisto ja Sisustus Säde saivat ääniä. 
Aamu alkoi luonnollisesti täysillä vatsoilla, kun hotellissa yövyttiin. Siinä missä lapsille maistuivat lähinnä letut ja pulla (kun pakolliset lihapullat oli napsittu alkupalaksi), iskä herkutteli sillillä, pekonilla ja monipuolisella lämpimän ruuan tarjonnalla ja äiti kahmi lautaselleen kaikkea jugurtista ja leivästä croisantteihin, nakkeihin ja munakokkeliin. Unohtamatta kasviksia ja vesimelonia, joka maistui hyvin lapsillekin.


Ensimmäisenä saaduista Vaasa-vinkeistä tämä mamma halusi päästä katsastamaan minkä muunkaan kuin jokaisen sisustajan unelmakohteen, viehättävän Sisustus Säteen Palosaaressa. Tilavassa liikkeessä oli paljon niin äidin kuin lastenkin mieleen (iskä ei ainakaan tunnustanut) ja onnistuttiin löytämään mm. lahja huomisiin rippijuhliin.
Olen käynyt Vaasassa vain pari kertaa aiemmin ja lapsuuden Vaasan reissulta on jäänyt mieleen Vanhan Vaasan rauniot. Niinpä halusin omat lapsetkin sinne viedä ja ilokseni he nauttivat kovasti. Piilosen leikkiminen vanhan kirkon rauniossa sytytti kipinän vierailla Suomen vanhoissa linnoissa ja kuulla tarkemmin historiasta.
Mustasaaren kirkko yllätti kauneudellaan. Se oli kuin upea kartano.Vanhasta Vaasasta siirryttiin Pancho Villan hymyperunoiden kautta Tropiclandiaan, joka onnistui täyttämään sille asetetut korkeat tavoitteet. Aamupäivän pilvinen sää muuttui aurinkoiseksi ja kiitos erittäin hyvin lämmitettyjen piha-altaiden, tarkenimme nauttia kylpylän lisäksi myös vesipuistosta. Lapset juoksivat mäestä toiseen ja me miehen kanssa tyytyväisenä lilluimme lasten altaan lämpimässä vedessä. 

Olimme ihan mielettömän tyytyväisiä paitsi siihen, että vaikka pihalla oli tuskin kahtakymmentä astetta lämminä, altaissa ja liukumäissä oikeasti tarkeni (Kalajoen Jukuparkissa ei voisi kuvitellakaan viihtyvänsä samanlaisena päivänä kylmien vesien takia), myös siihen, että liukumäissä ei ollut pituus- eikä ikärajoja. Meidän viisivuotias paineli menemään isompien mukana kaikissa paitsi kahdessa hurjimmassa mäessä.


Kun lapset oli väsytetty muutaman tunnin uimareissulla, käytiin vielä uittamassa koira merenrannassa.


  
  
Hotellihuoneessa aika meinasi ihan loppua kesken, koska kylpyläkäynnin päällekin lapset halusivat poreammeeseen ja saunaan, ja piti vielä saada pelata Skibboa, kun kerrankin kenelläkään ei ollut kiirettä mihinkään. 
Iltapalaksi nautittiin hotellin tarjoamat kaakaot ja teet.

Eikä kaiken tämän jälkeen tarvinnut paljoa unta odotella.


Kiitos Scandic ja kiitos Vaasa ihanasta minilomasta.

Sekä kaupunki että hotelli yllättivät meidät viihtyisyydellään ja kun matkakaan ei tänne Oulun seudulta mikään mahdoton ole, niin uskon, että tulemme uudestaan. Vielä jäi se Strömsö näkemättä ja kirpparit, kauppahalli ja keskustan ostosmahdollisuudet kiertämättä ;)


Hotellimajoitus saatu Bloginäkyvyyttä vastaan.
Scandic Vaasan sivuille pääset tästä.6 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että olette viihtyneet täällä Vaasassa. Sitä itsekin huomaa toisten kertomana, että täällähän on kuitenkin ihan kivoja juttuja. ;) Tahtovat vain olla liian lähellä, ettei ymmärrä arvoa. Ja se Stömsö kannattaa käydä kiertelemässä seuraavalla kerralla. On meiltä lähes kivenheiton päässä.
  Mukavia kuvia olit laittanut, pääsi itsekin tunnelmaan matkaan. Tervetuloa uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava, että reissun tunnelma välittyi kuvista ♥ Vaasa on ihana kaupunki ja meille oikein sopivankokoinen. Mies totesikin illalla, että tämä on viityisämpi kuin Oulu. Olen samaa mieltä.

   Poista
 2. Ihana miniloma perheen kanssa. Lapset näyttävät niin onnellisilta.
  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Ihana miniloma teillä ollut! Kaikille kaikkea! Se on sitä parasta!

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!