maanantai 17. huhtikuuta 2017

Lammasta ja kinderjätskiä, skipboa ja paljussa lillumista


Pääsiäisen menu koostui perinteiseen tapaan lampaasta ja valkosipuliperunoista, kreikkalaisella salaatilla ja tsatsikilla höystettynä. Jälkkäriksi sen sijaan kokeiltiin jotain uutta: kotitekoisia kinder-jätskejä Kinuskikissan inspiroimana. Helppoa ja nopeaa hommaa. Suklaamunat halkaistiin keskeltä varovasti veitsellä ja täytettiin jätskillä. Väliin tikku, puolikkaat kiinnitettiin toisiinsa ja laitettiin pakastimeen jäätymään kunnolla kiinni ja kovettumaan. Kinuskikissan sivuilta (klik) löytyy ohje jäätelömassan tekoon, mutta me mentiin helpon kautta. Ostin paketin vaniljajätskiä ja daim-patukoita. Murskasin daimin, sekoitin hieman pehmenneeseen vaniljajätskiin ja täytin suklaamunanpuolikkaat sillä. Hyvin maistui koko perheelle, ja makeankiintiö tuli todellakin täyteen. Mietin kyllä, että joku muu suklaamuna olisi voinut sopia paremmin suklaakuoreksi. Kinderin valkosuklaakerros toi ehkä turhaakin makeutta matkaan, mutta nämä on makukysymyksiä.

Ruokailujen lisäksi pääsiäisen kattaukseen on kuulunut Skipbon pelaamista ja paljuilua koko perheellä. Tytöt ovat nauttineet toistensa seurasta, leikkineet, sirkustemppuilleet ja piirrelleet. Poika on ottanut ilon irti siitä, että harrastusmenojen sijaan on ollut aikaa leikkiä kavereiden kanssa.

Neljän päivän vapaat ovat tulleet niin tarpeeseen. Tänään vielä lähdetään uimaan, jospa sitten jaksaisi taas pari viikkoa odottaa vappua.

  2 kommenttia:

  1. Onpa teillä ollut herkullisen kuuloinen pääsiäisateria. 😋 Noita kinder-jätskejä täytyy kyllä kokeilla vielä. Hauska idea!!

    Pääsiäinen tulee mukavasti joka vuosi katkaisemaan arjen kiireen. Pari viikkoa tosiaan vappuun. Kyllä sen jaksaa ja sittenpä onkin jo toukokuu. 😍

    Huhtikuun kauneutta Sinulle!

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!