Ystävän innoittamana kokeilin alun perin Sikke Sumarilta lähtöisin olevaa Namaste -sämpylöiden ideaa (klik). Ohjeena käytin Modernisti kodikas -blogin vielä selkeämmäksi muokkaamaa versiota, jossa käytettiin kuivahiivaa (klik). Kaikki tarpeet löytyivät kaapista ja taikin tekeminen sujui vaivattomasti innokkaan kuusivuotiaan apurin kanssa. Aineet sekaisin, jääkaappiin kohoamaan ja odottamaan oikeaa paistohetkeä. Meidän perheelle yhdestä taikinasta paistettiin sämpylöitä kolmeen otteeseen: välipalalle, iltapalalle ja aamupalalle ja vielä jäi muutama sämpylä evääksi. Sitten vaan uutta taikinaa jääkaappiin, niin on aina tuoretta sämpylää tarjolla.
Suosittelen!
(Eka erä paistettiin leivinuunissa, kaksi seuraavaa sähköuunissa. Molemmissa onnistui yhtä lailla!)
Tuoreet sämpylät on niin hyviä. Itsekin leivoin sunnuntaina leipää!
VastaaPoistaIhanaa viikkoa Hansu ❤️
Sämpylät maistuu :) Ei kauaa meidänkään perheeltä kestä pellillistä tuhota kun noita sämpylöitä tai muuta leipää tulee leivottua :) Aurinkoista keskiviikkoa :)
VastaaPoista