perjantai 14. heinäkuuta 2017

Kinkkupiirakkaa ja pannaria, lomalla on aikaa leipoa


Kinuskikissa on taas osoittautunut luottoystäväksi. Aiemmin tällä viikolla leivoin pojan jalkkisjoukkueen talkoisiin kinkkupiirakkaa ja samalla tekaisin itselle yli jääneestä täytteestä pienen version. Piirakan ostajilta tuli kovasti kehuja kahviossa ja meidän perheelle maistui myös hyvin. Miksei välillä voisi olla vaikka tällainen lounas salaatin kera?

Eilen illalla inspiroiduttiin tekemään tyttöjen kanssa pannaria iltapalaksi (kiitos ystävän, johon törmäsin kaupassa ja joka sanoi olevansa pannaritarpeita hakemassa :D), kun miehet olivat omilla teillään. Itse pääsinkin helpolla. Tuleva vitosluokkalainen hoiti homman täysin itsenäisesti kaverinsa kanssa, minä vain katoin pöydän ja pääsin nauttimaan. Myös pannariin käytettin Kinuskikissan ohjetta, joka osoittautui aivan suussasulavan hyväksi.

Kinkkupiirakan ohje löytyy täältä. Tuorejuustona käytin paprika-chilin sijaan valkosipulia. Tein kaksinkertaisen taikinan, koska tarvitsin pellillisen piirakkaa. Tupla-annoksesta jäi kuitenkin sen verran yli, että sain pikkupiiraan itselle samoista tarpeista. Pannarin ohje on täällä.

Tälle päivälle olen luvannut lapsille HopLop-päivän. Mennään testaamaan Oulun uusi puisto, kun ulkona sataa vettä. Ennen sitä on kuitenkin uuni taas kuumana. Leivon pitkästä aikaa pari tilauskakkua ystävän pojan rippijuhliin sunnuntaiksi ja ensi viikolla yhden kaverin lapsen synttäreille. Katsotaan, miten koristelut onnistuvat useamman kuukauden tauon jälkeen. 

Oma hääpäiväkin kolkuttelee ovella. Taitaa olla toisen mansikkakakun paikka tälle viikkoa.

Herkullista heinäkuun jatkoa! :D








2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen piirakka!
    Itse leivoin tänään tomaatti-fetapiiran huomista kahvittelua varten.
    Ihanaa viikonloppua sulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaatti-fetapiirakkakin olis tosi hyvää, pitääpä laittaa korvan taakse 😊

      Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!