maanantai 18. joulukuuta 2017

Kahdeksastoista: Suklaalusikat ja turkinpippurikonvehdit opettajille ja ystäville lahjaksi


Meidän vitosluokkalainen oli surffannut YouTubesta DIY-lahjavinkkejä ja pyysi tuomaan kaupasta suklaata, karkkikeppejä ja kertakäyttölusikoita. Hän halusi tehdä ystävilleen suklaalusikat, joilla voisi maustaa kaakaon entistä suklaisemmaksi. Tekeminen oli tosi helppoa. Fazerin siniset sulatettiin mikrossa, kauhaistiin muovilusikkaan, ripoteltiin murskattua karkkikeppiä päälle ja jätettiin kovettumaan. Lopuksi lusikat kääräistiin sellofaaniin. Näin tuli helpot pikkulahjat nopeasti parillekymmenelle kaverille.

Lusikoita tehdessä muistin alennusmyynneistä jo aikaa sitten ostamani suklaamuotit. Nyt oli niiden aika päästä käyttöön! Ripottelin karkkikeppirouhetta pohjalle, kaadoin sulatettua suklaata päälle ja tökkäsin lusikan pystyyn. Käytin näihin opettajille meneviin suklaalusikoihin keraamisia lusikoita, jotka jäävät myös myöhempään käyttöön.

Suklaamuoteilla innostuttiin tekemään lisäksi konvehteja. Suklaasulaapohjalle, turkinpippurirouhetta väliin ja lisää suklaata päälle. Tuli muuten hyvää!

Opettajien suklaalusikat paketoitiin kauniiden kaakaopurkkien kanssa pakettiin, konvehteja lähtee sellaisenaan parille tytön kaverille.
2 kommenttia:

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!