sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Funkkishelmi Helsingin keskustassa: Ihastuttava Sokos Hotel Vaakuna


Vietin loppuviikon Helsingin ydinkeskustassa. Päivät hurahtivat mielenkiintoisessa koulutuksessa ja antoisat keskustelut kollegoiden kanssa antoivat inspiraatiota omaan työhön ja sen kehittämiseen. Illat vietin kaupungin tunnelmaa fiilistellen. Ateneumissakin kävin, omaksi yllätyksekseni. Majoituksen tarjosi blogiyhteistyön merkeissä aivan loistavalla paikalla sijaitseva Original Sokos Hotel Vaakuna, Helsinki

Vierailun aikana luin Vaakunan historiasta kertovaa kirjaa ja pääsin niin 50-luvun tunnelmiin, että katsoin hotellia sen jälkeen aivan uusin silmin ja ihastuin sen tunnelmaan niin, että tässä postauksessa on nähtävillä melkoinen kuvaryöppy hotellin käytäviltä ja yhdeksännen kerroksen kulmauksessa sijainneesta huoneestani. Sekä kymppikerroksen ravintola Loisteesta ja sen yhteydessä olevalta kattoterassilta että oman huoneeni parvekkeelta avautuivat upeat näkymät kaupungin ylle. Ehdin fiilistellä hotellin tunnelmia ja maisemia lähinnä pimeän aikaan, mutta toisaalta näin tammikuisen harmauden keskellä näkymät taisivat olla enempikin edukseen valojen loistaessa.

Mielenkiintoista Vaakunan historiassa on se, että sitä on alettu rakentaa jo 30-luvun lopulla, mutta rakennus on jäänyt sodan takia kesken ja lopulta valmistunut vasta yli kymmenen vuoden odotuksen vuonna 1952 - vähän ennen Helsingin olympialaisia. Upouusi hotelli majoitti olympiavieraita ympäri maailman ja myöhemminkin hotellin huoneissä on yöpynyt maailmankuuluja tähtiä kuten Armi Kuusela ja Gregory Peck. Vaakunan valmistuminen ja alkutaival on kulkenut käsi kädessä koko Suomessa 50-luvulla alkaneen nousukauden kanssa. Sotakorvaukset saatiin maksettua ja koko maan valtasi uusi toiveikkuus, joissa toki Helsingin olympialaisilla ja Armi Kuuselan Miss Universum -voitolla oli omat tärkeät osansa.

Sokos hotel Vaakunan on suunnitellut Erkki Huttunen ja Vaakuna edelleen kunnioittaa alkuperäistä funkkistyyliään. Osa edelleen käytössä olevista huonekaluista on alkuperäisiä 50-lukulaisia.
Itselleni se toi vahvasti mieleen vaarini entisen asunnon, jossa asustin kaksi kesää Helsingissä kesätöitä tehdessäni. Ehkä senkin takia Vaakuna pääsi suoraan sydämeen.     

  Postaus tehty yhteistyössä Helsingin Original Sokos Hotel Vaakunan kanssa.
Mielipiteet ja kuvat ovat omiani.

2 kommenttia:

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!