tiistai 30. lokakuuta 2018

Harry Potteria studiokierroksella ja King's Crossin asemalla


Ehkä suurin syy Lontoon valikoimiseen lomakohteeksi kaksitoistavuotiaan kanssa oli Harry Potter. Tyttö innostui pitkän periaatteellisen vastustuksen jälkeen Pottereista viime keväänä ja luki koko sarjan parissa kuukaudessa. Leffat hän sai synttärilahjaksi ja suurimman osan ehti katsoa ennen lomaa.

Harry Potteria käytiin fiilistelemässä ensi King's Crossin asemalla (kuvat yllä ja alla). Siellä napattiin kuvat laiturilta 9 3/4. Vieressä oli Harry Potter -kauppa, jossa oli hyvä valikoima tuotteita, hintavia tietenkin. 

King's Crossille meneminen ei maksa mitään (tai korkeintaan sen metrolipun verran, jos metrolla menee), joten siellä kannattaa pistäytyä, jos aihe yhtään kiinnostaa.


Meillä oli kuitenkin varattuna liput myös varsinaiseen Harry Potter -elämykseen eli Warner Brosin studiokierrokselle leffasarjan kulisseihin kurkistamaan. Studiot sijaitsevat noin 30 kilometrin päässä Lontoon keskustasta Watfordissa. Watfordiin pääsee junalla Eustonin asemalta ja Watfordin juna-asemalta on bussikuljetus studioille. Monet firmat myyvät valmiita kuljetuspaketteja Lontoosta ainakin Victorian ja King's Crossin asemilta ja mekin olimme saaneet tällaiset lahjaksi. Meille tämä oli helppo vaihtoehto, koska olimme majoittuneet Victoriaan ja bussi suoraan studioille lähti kävelymatkan päässä hotellilta. Liput studioille saimme bussissa ja bussissa osattiin myös kertoa, että studioilla kannattaa kysyä itselleen passia, johon voi kerätä leimoja studioiden eri pisteillä. Tuo passi  kannattaa ehdottomasti pyytää mukaan. Oli hauska lisä ja mukava muisto!

Studiot ovat niin suositut, että liput pitää varata tietylle kellonajalle, jolloin kierrokselle pääsee sisään. Sen jälkeen kierroksella saa käyttää haluamansa ajan. Keskimäärin kierrokseen menee noin kolme tuntia. Meidän kokemuksen mukaan aikaa helposti kulumaan vähän enemmänkin, kun lisäksi katselee kaupat läpi ja pysähtyy ehkä kermakaljalle tai syömään jotain pientä.

Studiokierroksella riittää elämyksiä eri-ikäisille faneille ja myös tällaisille vähän vähemmän faneille. Lavasteet ovat upeita ja taikuutta on siellä täällä: itsestään sekoittuvia keittoja, aukeavia kaapinovia, käteen nousevaa luutaa jne. Leffat kannattaa katsoa ennen käyntiä, niin pääsee vielä paremmin maailmaan sisälle.

Mikään huvipuisto tämä ei kuitenkaan ole, eikä kokonsa puolesta verrattavissa esimerkiksi Disney Worldiin, vaan aivan erilainen elämys: sukellus elokuvien tekemisen ja Harry Potterin maailmaan.























1 kommentti:

  1. Tällainen äiti-ihminen olisi varmasti seonnut tuolla Potterin maailmassa. Minä ja perheen poika ollaan Potter faneja. Olen hänelle lukenut kaikki Potterit ja koko perhe ollaan katsottu leffat useampaankin kertaan. Pitäisikin etsiä leffat taas käsiini ja katsoa ne uudestaan.
    Ihanaa tiistaita sinulle!

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!