sunnuntai 28. lokakuuta 2018

In love with London


Seitsemäntoista vuoden tauon jälkeen Lontoossa. Ihana kaupunki!

Syksyinen aurinko paistoi meille lämpimästi ja toinen toistaan viehättävämmät kadut ja rakennukset  lumosivat minut tunnelmallaan. En ollut osannut kiinnittää niihin samanlaista huomiota parikymppisenä.

Tällä kertaa olin reissussa meidän kaksitoistavuotiaan kanssa kahdestaan. Isot ihmismassat jännittivät tyttöä mennessä (Losissa pari vuotta sitten sattunut ikävä kohtaaminen on jättänyt jälkensä), joten otimme ensimmäisenä päivänä liput Hop on, hop off -bussiin, jonka kyydistä saimme turvallisesti katsella kaupunkia katutason yläpuolelta. Tällaisella säällä bussin katolta näki ja aisti ihanasti kaupungin tunnelmaa ja ehti kiertää kaikki tunnetuimmat maamerkit päivän aikana. Välillä hyppäsimme kyydistä pois, kävelimme, söimme, kuvasimme ja jatkoimme taas matkaa bussilla.

Hotellin olimme valinneet ystävän suosituksesta Victorian aseman läheltä. Sijainti oli meille loistava, sillä pääsimme Gatwickin lentokentältä junalla suoraan hotellin äärelle ja myös Harry Potter -studioille lähtevät kyyti starttasi Victoriasta. 

Neljä päivää Lontoossa teki hyvää tytön jännitykselle. Hän totesi toisena matkapäivänä kaduilla jo ihan rentona kulkiessaan, että täällä ei tarvitse pelätä, koska täällä on ihan tavallisia ihmisiä. Vaikka Lontoossa on sattunut ja voi sattua kaikenlaista, on kuitenkin yleinen fiilis todella asiallinen ja olo kaduilla kulkiessa lapsenkin kanssa turvallinen. Plussaa myös äärettömän kätevästä metroverkostosta (joka paikkaan pääsee nopeasti julkisilla) ja ystävällisestä palvelusta joka paikassa!

Suomeen tultiin keskiviikkoiltana ja nyt minulla polttelisi jo päästä takaisin.
Onneksi nuoremmatkin kuulostavat haluavan Lontooseen, 
eikä aikuisten reissukaan olisi pahitteeksi.

Lisää kuvia luvassa vielä ainakin parin postauksen verran!


 


 

   

2 kommenttia:

 1. Lontoo on niin kaunis kaupunki. Minäkin haluaisin sinne mennä pitkää viikonloppua viettämään. Meidän tyttö on kaupunkiin täysin hullaantunut ja onkin siellä nyt pariin otteeseen käynyt vain kavereiden kanssa.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Hansu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä viikonloppu Lontoossa kuulostaa ihanalta. Lähtisin milloin vaan, vaikka just olin :) Ihanaa loppuviikkoa Outi!

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!