sunnuntai 9. elokuuta 2020

Aurinkoisen viikonlopun kunniaksi kuvia ja tunnelmia Yyteristä

 Tämän kesän reissua suunnitellessa Yyteri oli yksi ensimmäisistä toiveista. Olin käynyt siellä vain kerran tosi pikaisesti lapsena ja mieli teki päästä näkemään ja kokemaan paljon puhutut hiekkarannat. Ajattelin myös, että Yyteri on sellainen kohde, että siellä viihtyy koko perhe. Onneksi meille sattui ihana aurinkoinen päivä ja saatiin nauttia merestä. Leirintäalueelta vuokratuilla sup-laudoilla päästiin mereen suppailemaankin. 

Majoituksen suhteen oli huonompaa tuuria ja se varjosti vähän Yyterin lomapätkää, vaikka paljon ehdittiin mukavia juttuja tehdä ja touhuta.

Yyterin dyynit olivat kieltämättä vielä valtavammat ja ranta isompi kuin pohjoisemman upeimmilla hiekoilla (ainakin se siltä tuntui), mutta toisaalta väkeä myös kauniina päivänä enemmän ja omaa tilaa löytääkseen sai todella kävellä pitkän matkan. Vaikeapa näitä on mihinkään paremmuusjärjestykseen laittaa. Ihania paikkoja kaikki omalla laillaan: Yyteri, Kalajoki, Hailuodon rannat, Nallikari, Raahen ja Oulun välissä olevat rauhallisemmat rantakohteet. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!