sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Kesäyö talvimyrskyn keskellä, staycation Original Sokos Hotel Arinassa


Majoitus saatu näkyvyyttä vastaanViime talvena vähän kuopuksen diabetes-diagnoosin jälkeen minun äiti otti asiakseen tarjota meille kahdenkeskistä aikaa ja irtiottoja arjesta säännöllisesti. Hän opetteli insuliinihoidon, että pystyisi viettämään öitä ja viikonloppuja lasten kanssa. Arki on kuitenkin vienyt mukanaan ja edellisestä minilomasta on vierähtänyt taas aikaa. Oikeaa ajankohtaa ei ikinä tunnu tulevan vastaan, joten vaikka tämäkin viikonloppu oli melko täyteen ohjelmoitu (pojan peli ja puolitoista kuukautta myöhässä järjestetyt kaverisynttärit sekä tyttöjen tanssitreenit ja kaverimenot), päätimme ex tempore tarttua mahdollisuuteen ja suunnata lumimyräkkää pakoon Original Sokos hotel Arinan kesäyöhuoneeseen.


Sää takasi sen, että paineita ulkoilun suhteen ei ollut ja koska paikkojen aukiolotkin ovat edelleen vähän kysymysmerkkejä, staycation oli todellinen staycation. Illallinen alakerrassa Amarillossa, shoppailua Valkeassa ja ihan vaan rentoa oloa kirjan ja telkkarin sekä parhaan seuran parissa hotellihuoneessa. Kahdenkeskinen aika ainakin meidän parisuhteessa on äärimmäisen tärkeää. Kärsivällisyys ja kiinnostus toista kohtaan sekä toisen huomiointi ja kuunteleminen on ihan eri luokkaa kun arjen kiireitä yhteen sumpliessa.

Juustot ja viinit oli tilattu huoneeseen. Jo ne riittivät tekemään lomasta juhlan!

Lähes vuosi sitten olimme viimeksi Sokos hotel Arinassa, silloin Lohi-teeman huoneessa. Blogipostaus vuoden takaisesta vierailusta täällä. Tämänkertainen huone kuului kesäyö-teemaan. Terva-teema on vielä näkemättä ja kokematta. Edelleen yhdyn vuoden takaiseen ajatukseeni siitä, että Arinan huoneuudistus on ollut todella onnistunut upliftaus. Hotellin tunnelma ja yleisilme on muuttunut valtavasti edukseen. Vaikka remonttia vielä joissain hotellin osissa tehdään, kaikki vuokrattavat huoneet ovat uudistettuja, joten nyt kannattaa lähteä nauttimaan aivan Oulun ytimeen. Tunnelman aistii jo käytävillä, jotka on sisustettu kunkin teeman mukaisesti ja aulassa soi miellyttävä taustamusiikki.

Vähän jäi harmittamaan, että kiireessä ei tullut otettua salivaatteita mukaan. Uudistunut kuntosali näytti upealta ja siellä olisi ollut ainakin sisään kurkatessani hyvin väljyyttä treenata turvavälien kanssa. Mielettömän vaikutuksen minuun teki myös lasten leikkihuone. Vaikka meillä on jo 11-15 - vuotiaat lapset, on pakko tulla seuraavan kerran heidän kanssaan lomailemaan. Uskon, että hekin haluavat nauttia noin viihtyisät leikkihuoneen tarjonnasta. Alla kuva, mutta Instagram-tilillä @hannamari.s löytyy Reelseistä tarkempi video leikkihuoneen tunnelmasta.


P.S. Vaikka mummo oli täällä tänä viikonloppuna kotona päivystämässä, otettiin viikonlopun aikana iso askel diabeetikon kanssa. Hän oli ensimmäistä kertaa diagnoosin jälkeen yökylässä kaverin luona. Iso huokauksen helpotus äidille, isälle ja tytölle, että kaikki meni hyvin. Puhelinpäivystyys oli sovittu kaverin äidin kanssa, mutta siihenkään ei tällä kertaa tarvinnut tukeutua. Tyttö osasi reagoida tilanteisiin illalla ja yöllä itsenäisesti. Maailma avautuu taas tästäkin uudella lailla. Iso matka on kuljettu tämän diabetestaipaleen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!