keskiviikko 13. huhtikuuta 2022

Hailuodossa talviretkellä


Yksi blogin kaikkien aikojen luetuimpia postauksia on "Hailuoto - kuin ulkomailla olisi" vuodelta 2016. (On muuten lapset kasvaneet paljon tuosta!)

Hailuodossa tulee retkeiltyä enemmän kesällä, nautittua ihanista hiekkarannoista ja Marjaniemen tunnelmasta aurinkoisessa kesäsäässä. Pari viikkoa sitten käytiin kuitenkin päiväseltään ulkoilemassa talvisissa tunnelmissa ja aivan yhtä kaunista oli näinkin! Jollain lailla jopa kauniimpaa, jos näitä vuodenaikoja voi keskenään verrata. Ehdottomasti kannattaa kokea paikka myös talvisessa asussaan!


Hailuodossa, lauttamatkan päässä, on erityistä eksotiikkaa. Marjaniemen vanhassa kalastajakylässä on oma tunnelmansa ja välimatka Ouluun ja kotiin Liminkaan tuntuu pidemmältä kuin se todellisuudessa onkaan.


Parin viikon takaisella reissulle ihmetyttivät ja ihastuttivat erityisesti merelle nousseet jääröykkiöt, kuin pienet jäävuoret.Mökeillä oli hiljaista, vaikka ihan yksin ei näissä maisemissa talvipäivänäkään tarvinnut olla.Hankikanto mahdollisti kävelyn muuallakin kuin pitkospuilla.
Marjaniemen jälkeen suunnattiin hiihtoretkelle. Hiihtämään lähdettiin Hyypän latuja pitkin (Hailuodon ladut), mutta reiteiltä poikettiin hankikantoja pitkin muualle lähimaastoon. Hieman epätasaista ja jännittävää menoa, mutta tulipa vallattua myös uusia alueita! Harmillisesti tässä vaiheessa päivää aurinko alkoi jo todenteolla mennä pilvien taakse.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!