perjantai 29. huhtikuuta 2016

Tuunatut naamiaisasut  

   
Vappu, niinkuin kaikki juhlat, pääsevät aina yllättämään. Taas jäi lasten naamiaisasujen keksiminen, etsiminen ja tuunaileminen viimeiselle illalle ennen koulun ja päiväkodin vappukemuja.

Asut syntyivät tälläkin kertaa pääasiassa kotoa löytyneitä materiaaleja hyödyntämällä. Minusta näistä tuunatuista asuista tulee paljon kivempia kuin kaupan valmiista halpisroolivaatteista, joiden kangas on usein niin ohutta, että se alkaa tuosta vaan purkautua sauman vierestä tms.

Esikoinen halusi alunperin olla Pikku Myy, mutta punaista mekkoa ei talosta löytynyt. Niinpä hänen ostamansa punainen hiusväri hyödynnettiin Peppi Pitkätossun hiusten värjäämiseen. Eriparisukat löytyivät äidin kaapista, alla oleva mekko neidin omasta ja päällimmäisenä oleva sininen paita pikkuveljen valikoimasta. Paita käännettiin nurinpäin, ettei siinä oleva seeprakuvio näy, ja siihen harsittiin käsin pala keltaista huopaa, jotta se näyttäisi peppimäisemmältä. Hiukset saatiin pysymään tosi hyvin sojottavina letteinä, kun iskä keksi kaivella kaapeista paksuinta rautalankaa.

Pojan Batman-paidan tuunasin jo vuosi sitten omasta mustasta trikoopaidastani. Batman-logo edessä on hotfix-silityskankaasta ja keltainen "vyö" huopaa, joka on liimakankaalla paitaan kiinnitetty. Selkään ompelin viitan mustasta puuvillakankaasta. Vuosi sitten tein naamarin pahvista, mutta se ei kestänyt, joten tänä vuonna hain paikallisesta kangaskaupasta paksua huopaa sitä varten.

Kuopus halusi pukeutua merirosvoksi ja kaapista löyty isosiskolle nelisen vuotta sitten merirosvohousuiksi leikatut polvista kuluneet farkut sekä silmälappu. Merirosvohenkistä paitaa ei ollut olemassa, mutta tässäkin apuun tulivat jemmaan jääneet hotfix-silityskankaat. Hopeanvärisestä hotfixista leikattiin pari pääkalloa ja silitettiin kiinni vanhaan, valkoiseen paitaan. Yksi eteen, yksi hihaan.

Pieni neiti tosin totesi asun valmistuttua, että hän haluaakin olla prinsessa...Iloista vappuviikonloppua!

2 kommenttia:

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!