tiistai 14. tammikuuta 2020

Täytekakkuja marja-valkosuklaatäytteellä


Kuukauden sisään olen pitkästä aikaa leiponut pari koristeellista täytekakkua. Yhdeksänvuotias kuopus sai synttäreilleen toivomansa siilikakun ja siskon vauvan nimiäisiin yksinkertaisen luomuksen, jonka päällä pioniksi tarkoitettu kukka ja sivuilla helmikoristelu.

Kakkupostaukset saavat instassa aina paljon tykkäyksiä ja usein kysytään kakun täytteestä, joten nyt toiveisiin ja kyselyihin vastauksena ohje luottotäytteeseen, jota käytän lähes aika täytekakuissa. Vaihdan vain välillä marjaa. Yleensä käytössä on vadelmaa, joskus mansikkaa ja tällä kertaa kaivoin pakastimesta mustikkaa. Hyvin toimi sekin. 

Täyteohje on saanut inspiraationsa kahdesta eri Kinuskikissan ohjeesta. Toinen on suklaatäyte, toinen marjatäyte. Olen halunnut sekä marjoja että valkosuklaata kakkuun, joten olen tehnyt näistä oman sekoituksen.


Marja-valkosuklaatäyte noin viiden munan kakkuun

4dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
140g valkosuklaata
2dl marjasosetta
(soseutan yleensä noin 200g pakastemarjoja)
2rkl sokeria
1tl liivatejauhetta
1rkl vettä


Sekoita liivatejauhe veteen. Vaahdota kerma. 
Lisää vuorotellen tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa, marjasose ja sokeri ja sekoita hyvin keskenään. Kuumenna vesi-liivatejauheseos ja anna hieman jäähtyä. Lisää vaahtoon koko ajan sekoittaen. 



  
 

1 kommentti:

  1. Olet kyllä todellinen kakkutaituri. Aivan upeita molemmat kakut ja tuo täyte kuulostaa kyllä todella herkulta <3

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!