maanantai 2. heinäkuuta 2018

Day 2 Lofooteilla: Svolvaer, Henningsvaer, Haukland


Toinen Lofootti-päivä aloitettiin Svolvaerista, Lofoottien epävirallisesta pääkaupungista. Tytöillä oli ollut haaveissa shoppailua lomalla (tiedetään, tiedetään - Norja ja Lofootit ei ihan ole the place to go, kun haluaa ostoksille...), joten pikainen ostoskeskuspysähdys tehtiin. Lopulta minä tein muutaman sisustuslöydön KID interior -liikkeen alennusmyynneistä :D

Svolvaerista matka jatkui Henningsvaeriin, johon päästäkseen piti ajella todella kapeita teitä pois Lofoottien läpi kiertävästä E10:stä. Kapea, kiemurteleva tie pienillä saarilla sijaitsevaan Henningsvaeriin oli jo itsessään näkemisen ja kokemisen arvoinen ja perillä odotti mitä viehättävin pieni kylä. Suuri syy Henningvaeriin ajamiselle oli sieltä löytyvä mielenkiintoinen meren ja kallioiden väliin pienelle saarelle sijoittuva jalkapallokenttä, johon pysähdyttiin pelailemaan ja evästämään. Suosittelen kuitenkin ihan jokaista ajamaan Henningsvaeriin pelkästään idyllisen tunnelman ja viehättävän pienen keskustan takia! Jos tekisin reissun Lofooteille uudestaan, juuri Henningsvaeriin haluaisin ehdottomasti palata.


  Henningsvaerista jatkoimme upeaakin upeammalle Hauklandin rannalle, jolle päästääkseen piti myös vähän poiketa reitiltä (E10:ltä), mutta myös tämä mutka oli tekemisen arvoinen. Hienoa hiekkaa, turkoosia merivettä ja ympäröiviä vuoria. Aivan käsittämätöntä! Lapset jättivät kumpparit rannalle, nostivat lahkeet polvien yläpuolille ja kahlasivat onnellisina meriveressä.
4 kommenttia:

 1. Oi, miten huikeita kuvia! Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
 2. Juuri Henningvaer oli se vaikuttavin ja edullisin kylä. Kiersimme kyllä parisen viikkoa saarilla ja mykistävä kokemus se oli. Maisemat oli niin uskomattoman kauniit,että innokkaana kalamiehenäkään en paljon kalastellut. Ahnehdin niitä maisemia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat Lofooteilla ovat kyllä aivan käsittämättömät <3 Joka nurkan takana jotain uutta.

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!