sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Tervetuloa Lofooteille! Lodingenin kautta Svolvaeria kohti: kalastusta, delfiini(pyöriäis)bongausta, pitsaa ja upeita maisemiaBjörklidenistä Ruotsin puolelta ajoimme upeissa maisemissa Lofooteille. Kun nälkä kolotteli vatsoja, poikkesimme E10:n varrelta Lodingeniin ruokaa etsimään. Pienestä kylästä löytyi pitseria, josta saimme herkullista pitsaa. Mahat täynnä olikin sitten virtaa lähteä etsimään kalapaikkaa. Pysähdyimme tienvarteen johonkin Lodingenin lähistölle, vähän takaisin E10:n suuntaan, ja laskeuduimme tieltä rantakallioille virvelöimään. Kala nappasi heti ja satoa tuli vähän väliä! Parasta oli, kun poika bongasi yhtäkkiä delfiinejä hyppimässä meressä. Todellisuudessa näkemämme "delfiinit" olivat näiden sukulaisia pyöriäisiä. Pyöriäiset vilauttelivat eviään ja uivat edestakaisin edessämme uudestaan ja uudestaan, aivan huikeaa niin meistä aikuisista kuin lapsistakin!

Sää oli arvoituksellinen, mikä lienee tyypillistä Lofooteilla. Kun alkoi sataa kovempaa, jatkoimme matkaamme kohti Svolvaeria. Välillä reitin varrella kuitenkin paistoi tosi kauniisti. 
 Yöksi jäimme Hammerstad camping -leirintäalueelle vähän ennen Svolvaeria. Paikka oli kaunis. Kuopuksen mielestä viereiset vuoret olisivat voineet olla vaikka IKJ:stä (Iso kiltti jätti), koska ne ylsivät pilviin asti. Paikka oli kieltämättä aika satumainen. Leirintäalue oli pieni ja kodinomainen. Wifistä plussaa, suihkumaksuista miinusta.

4 kommenttia:

  1. Moikka. Kiva lukea Lofooteista ja katsella kuvia. Olemme suuntaamassa sinne ensi viikolla asuntoautolla. Kiinnostaisi tietää, varasitteko paikat leirintäalueilta etukäteen vai näyttääkö tilaa olevan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, ihanaa reissua teille! Vielä pari kuvapostausta on tuolta reissulta tulossa 😊 Me ennen varanneet leirintäalueita etukäteen ja Lofooteilla pääsimme kaikille alueille. Ainoa, johon emme päässeet, oli Tromssan keskustan tuntumassa oleva leirintäalue. Olimme toki reissussa ennne juhannusta, jolloin norjalaiset eivät olleet vielä lomalla. En siis uskalla vannoa, että tilanne olisi välttämättä enää sama.

      Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!