perjantai 29. kesäkuuta 2018

Roadtrip Pohjois-Ruotsissa ja Norjassa: Jällivaaran kautta Björklideniin


Eilisessä postauksessa lähdettiin asuntoautoreissulle ajamalla Haaparannan, Luulajan ja Älvsbynin kautta Jokimukkaan. Tämänpäiväisessä postauksessa matka jatkuu Jällivaaran ja Kiirunan kautta Björklidenin upeisiin maisemiin.

Ajoreitin varrella avautuivat Vattenfallin valtavat voimalat ja hetkeksi pysähdyttiinkin niitä ihmettelemään kahteen eri paikkaan. 
Päivä oli ihanan aurinkoinen ja lapsilla oli haaveissa päästä reissun aikana uimarannalle. Onneksi päätettiin Jällivaarassa ajaa Sandvikeniin nauttimaa kesäilmoista, sillä Norjan puolella ei rantakelejä nähty. Sandvikenissä Jällivaarassa oli hiekkarannan vieressä mm. jalkkismaalit, kuntoilulaitteita ja grillipaikka. Loistava paikka lomapäivän viettoon!


 


Kiirunassa pysähdyttiin vain ruokakauppaan ja yöksi ajettiin Björklidenin leirintäalueelle (Björkliden Fjällby), josta avautuivat käsittämättömän upeat näkymät. Niin upeat, että jopa esiteini omaksi kauhukseen ihasteli niitä ihan ääneen :D Maiseman lisäksi lapsille jäi tästä leirintäalueesta mieleen huoltorakennuksen sisällä olevat yllättävän monipuoliset kiipeilyseinät.

Myös tällä alueella olisi ollut nähtävää ja koettavaa enemmänkin. Abiskon luonnonpuisto olisi ollut kiinnostava patikointikohde ja Kiirunassa olisi voinut esimerkiksi tutustua rautamalmikaivoksiin.

Matkaa Björklideniin tulee Oulun seudulta noin seitsemän tuntia (Kiirunaan kuusi ja Jällivaaraan alle viisi). Kilometrejä Björklideniin on suunnilleen saman verran kuin Helsinkiin. Kohde olisi varmasti upea myös talvella!


 

 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!