perjantai 1. kesäkuuta 2018

Satavuotisjuhlissa ja hotellilomalla Jyväskylässä


Viime viikonloppuna meillä oli harvinaislaatuiset juhlat: Minun mummoni satavuotissyntymäpäivät. Juhlan kunniaksi ajettiin vuorokauden mittaiselle reissulle Jyväskylään koko perheen voimin.

Juhlat vietettiin upeissa maisemissa Jyväskylän kattojen yllä Vesilinnassa. Sää helli meitä yhtä iloisesti kuin se on hellinyt Suomea lähes koko toukokuun ja koolla olivat lähes kaikki mummin lapset, lapsenlapset, lapsenlapsenlapset ja ensimmäinen lapsenlapsenlapsenlapsikin. Oli aivan ihana nähdä monia serkkuja pitkästä aikaa ja joitain lasten pikkuserkkuja ihan ensimmäistäkin kertaa! On ihan mielettömän hienoa, että meidän mummi on saanut suhteellisen terveenä elää näin pitkän elämän eikä loppua vielä näy. Hänen äitinsä satavuotisjuhlia vietettiin kolmekymmentä vuotta sitten, joten toivoa sopii, että olisi pitkän elämän geenit itsekin perinyt tästä sukuhaarasta. Mummi nauttii edelleen suvun pienempien seurasta ja läheisten vierailut ovat hänelle tärkeitä. 

Mummi asuu Jyväskylässä, mutta kun koko suku eri puolilta Suomea (osa ulkomailtakin) oli kokoontunut yhteen, ei mummilassa tietenkään ollut tilaa meille kaikille majoittua. Me varasimme hotellihuoneen Sokos Hotel Aleksandrasta aivan Jyväskylän keskustasta ja saimme näimme yhdistettyä reissuun miniperheloman. 

Sokos Hotel Aleksanda lupasi tarjota huoneen bloginäkyvyyttä vastaan ja pääsimme majoittumaan upeaan, viime kesänä uusittuun juniorsviittiin, jossa oli reilusti tilaa koko viisihenkiselle perheelle. Me miehen kanssa nukuimme muhkeassa parisängyssä makuuhuoneessa, lapsille oli sohva ja kaksi lisävuodetta olohuoneen puolella. Harvoin on hotelleilla tarjota omia sänkyjä kaikille kolmelle lapselle, joten olimme enemmän kuin tyytyväisiä ja saimme kaikki nukuttua hyvät yöunet!

Mummin juhlissa vierähti yllättävän pitkään, joten kovin paljoa emme muusta Jyväskylän tarjonnassa ehtineet nauttia. Kävimme kuitenkin syömässä ja kävelemässä keskustassa, minkä jälkeen nautimme loppuillan hotellilla. Hotellin saunosastolla oli kolme poreammetta (yksi jokaiselle lapselle :D) ja leikkihuoneessa kiipeilyseinä ja paksu jumppapatja, joista oli isoa näille vähän isommillekin lapsille. Huoneessa katsoimme lauantai-illan ohjelmia  telkkarista ja herkuttelimme. Lapsille oli haaveissa myös järvessä uinti (ranta ei olisi ollut pitkän kävelymatkan päässä), mutta poreet sekä vaahtokylpy omassa huoneessa riittivät. Tällainen luksus arjen vastapainoksi teki hyvää meille kaikille kesäloman kynnyksellä, kiireisen kevään loppumetreillä. Esikoinen totesikin sänkyyn heittäytyessään, että tämä se vasta on elämää. 

 


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!