keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Kesälomareissujen klassikko: Päivä Tukholmassa -risteily


Näitähän tehtiin jo lapsena. Laivalla Tukholmaan, kiertelyä kaupungilla, seuraavana yönä kotia kohti. Itsellä ehkä tekisi nykyään mieli olla enempi Tukholmassa ja vähempi laivalla, mutta lapset eivät saa tarpeekseen risteilymatkustamisesta ja itse asiassa minäkin viihdyin mukavasti. Aika kului kuin siivillä. 

Matkaseurueeseen kuului kolme aikuista sekä 8- ja 10-vuotiaat lapset (isosisko pääsi aiemmin kesällä Sveitsiin, joten tämä reissu ajoitettiin hänen ratsastusleirinsä päälle.) Laivaksi valittiin kestosuosikki Silja Symphony. Minä tykkään näistä Symphonysta ja Serenadesta edelleen kävelykatujen ansiosta. Laivat on aika vasta uusittu. Tällä kertaa majoituttiin muumihyttiin, joka oli tyylikkäästi sisustettu ja siisti, onnistunut valinta. Lapsille laivalla riittää tekemistä enemmän kuin tarpeeksi. Syömään ei meinaa välissä ehtiä, kun kaikki bingot ja showt pitää nähdä. Itselle riittää, kun saa seurata lasten iloa. 

Tukholmassa aurinko paistoi ihanasti ja keskustaan käveltiin, vaikka matkaa Silja Linen terminaalista kertyy useampi kilometri. Lapset keksivät, että he haluavat nähdä Kuninkaanlinnan, joten suuri osa päivästä vierähti siellä. Kierrettiin linnan edustustiloja ja ihmeteltiin kruununjalokiviä. Poika mietti, miten voisi päästä kuninkaaksi tai ainakin prinssiksi. Kuninkaanlinnan lisäksi ehdittiin vilkaista vanhaa kaupunkia ja pistäytyä pikaisilla ostoksila Drottninggatanilla. Lagerhaus piti tälläkin kertaa kiertää - joka kesäinen Ruotsin visiitin must: äitin "Tiger".

Tukholma on niin ihana kaupunki ja sopivasti tuttu. Pitäisi pitkästä aikaa tehdä sinne lomareissu ihan ajan kanssa. Tällainen risteilymatka on kuitenkin helppo ja kohtuullisen edullinen lomavaihtoehto perhematkalle, lapset viihtyvät takuuvarmasti.

  
4 kommenttia:

  1. Teillä on sattunut tosi hyvä reissusää! Ihania kuvia Tukholmasta. Mies juuri tuossa puhui risteilystä, joten saapi nähdä, jos mekin kävisimme naapurissa kääntymässä :)

    VastaaPoista
  2. Teillä on ollut mukava reissu. Tehtiin vastaava reissu kesäkuussa ja kyllä Tukholmassa on katsottavaa sekä tekemistä.
    Aurinkoisia kesäpäiviä! <3

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!