perjantai 3. heinäkuuta 2020

Hepoköngäs Puolangalla


Kesäkuun alussa mietin kovasti, että mihin kannattaisi suunnata ja pääsin kysyä asiaa Facebookissa. Sain todella paljon toinen toistaan ihanampia vinkkejä. Yksi niistä oli Hepoköngäs Puolangalla. Puolanka ei ole mahdottoman kaukana meiltä, mutta minulle ihan vieras paikka. 

Hossassa ollessa hoksasin, että ei tekisi isoa mutkaa paluureittiin, jos ajaisimme Puolangan kautta kotiin. Mikä parasta, tälle reitille sain aika hyvin osumaan myös Hiljaisen kansan niittykahvilan. Täydellistä!

Hepoköngäs on vuonna 1956 Hepokönkään vesiputouksen ympärille perustettu luonnonsuojelualue. Vesiputous on yksi Suomen korkeimmista ja upea näky niin ylä- kuin alapuoleltakin katsottuna. Vesiputousta ympäröivät Kainuun vaaramaisemat. 

Reitti parkkipaikalta vesiputoukselle on rakennettu niin, että myös liikuntaesteiset pääsevät putousta helposti ihailemaan. Vesiputouksen välittömässä ympäristössä on 1,5km luontopolku ja matkaa parkkipaikalta putoukselle on vain 600m. Putoukselta pääsee kuitenkin myös pidemmille reiteille ulkoilemaan tai jopa melomaan. Lisätietoja paikasta ja sen mahdollisuuksista täältä.

Aivan vesiputouksen äärellä on nuotiopaikka, joten eväät mukaan! Harvoin pääsee makkaraa syömään näin kauniissa ympäristössä. Kesäkuun alkupuolella hyttystenkin kanssa pärjäsi vielä hyvin. Sitä en tiedä, mikä tilanne on nyt.

Facebook-ketjussa minulle vinkattiin tuolla alueella lomaileville samalla myös Komulaköngäs sekä Paljakan ja Ukkohallan tarjonta. Nämä jäivät meidän välistopilla kokematta, mutta olen pistänyt muistiin tulevia lomia varten. Muillekin tiedoksi!



 
 




2 kommenttia:

  1. Hepoköngäs on minun lapsuuden kodin lähellä, siellä käytiin joka kesä silloin kun vanhempani olivat vielä elossa. Nyt asun niin kaukana ettei Puolangalle tule lähdettyä moniin vuosiin. Silti se paikka on aina sydämessäni se paras paikka.

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!