lauantai 4. heinäkuuta 2020

Maastopyöräilyä Limingassa: fatbike-vuokraus ja kattavat reitistöt


Tämän lähemmäs ei enää lähilomakaan tule. Meidän omasta kunnasta löytyy upeat maastopyöräreitit ja fatbike-vuokraamo. Retkelle pääsee milloin vaan ja reittivaihtoehtojakin riittää useammalle kerralle tai vaikka koko pitkäksi päiväksi: lyhyin Kurran lenkki on 4,7km ja pisin Joutsenreitti jopa 83km pitkä.

Me olimme pyöräilemässä viiden naisen porukalla. Olimme sopineet pyörien vuokrasta jo etukäteen ToPyhän kanssa ja he olivat varanneet meille valmiiksi sopivat koot. Pyörät noudetaan Liminganlahden luontokeskukselta eikä niitä välttämättä tarvitse etukäteen varata. Pyöriä voi mennä kyselemään Luontokeskuksen kahviosta kahvion aukioloaikoina varaamatta niitä etukäteen, mutta varaamalla saimme varmistettua, että sopivat koot olivat varmasti saatavilla. 
ToPyhä toimittaa pyöriä sovitusti myös kahvion aukioloaikojen ulkopuolella.

Reiteille on opasteet suoraan Luontokeskuksen pihasta. Jos lähdet polkemaan omalla pyörällä, on Rantakylän virkistysalueen parkkipaikka toinen hyvä lähtöpaikka pyöräreiteille.

Kaikki Limingan maastopyöräreitit kuvauksineen löydät täältä.

Limingan maastot ovat kohtuullisen helppoja aloittelijallekin polkea. Mäkiähän täällä ei juuri ole, pehmeää hiekkapohjaa välillä ja toki juurakoita paikoitellen. Tällä ensimmäisellä retkellä ajoimme lyhyen joutsenreitin ja vähän muita pätkiä. Lyhyestä joutsenreitistä on hyvä aloittaa!

Poljimme Luontokeskukselta Joutsenreitille kolmen kilometrin pätkän punaista Fatbike-reittiä pitkin. Siinä oli huomattavasti enemmän juurakkoa ja epätasaisuutta, joka kieltämättä nosti heti alussa hien pintaan ja vaati keskittymistä. Siitäkin selvittiin ihan hyvässä hengessä, vaikka minulla on tosi vähän kokemusta maastopyöräilystä, mutta koko Fatbike-reittiä en lähtisi vielä ajamaan.

Sittemmin olen käynyt ajamassa myös Kurran lenkin ja Torikan lenkin tavallisella maastopyörällä ja polkenut pitkää Joutsenreittiä Lumijoelle asti. Kaikkia voi suositella!

Tervetuloa Liminkaan!

Kannattaa samalla katsastaa Luontokeskuksen muu tarjonta! 
Me kävimme pyöräretkipäivän jälkeen Luontokeskuksen ravintolan terassilla lohikeittolounaalla. Maistui!




  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!