tiistai 4. elokuuta 2020

Lomapäivä Kuopiossa


Meillä on lasten mummola Kuopion naapurissa, mutta harvoin tulee mentyä kaupunkiin turistina. Tänä kesänä teki mieli lomailla Kuopiossa ja näyttää kaupunkia lapsille. Kahden pienimmän sekä mummon ja vaarin kanssa vietettiin pitkä kesäpäivä aamusta iltaan Savon sydämessä nauttien parhaista paloista. Paljon ihanaa jäi vielä seuraavaankin kertaan, kaikkea ei yhdessä päivässä millään ehtinyt, mutta paljon kuitenkin.

Kierros aloitettiin Kuopion torilta ja Kauppahallista. Lukioaikana Kauppahalli tuli itselle tutuksi täytetyistä patongeista, mutta niitä siellä ei taida enää olla myynnissä. Tällä kertaa mukaan tarttui tikkarit lapsille ja matka jatkui torin yli Sisustusliike Charmanteen. Charmantessa en voinut vastustaa kaunista bohohenkistä mattoa, jolle onneksi löytyi täydellinen paikka kuopuksen huoneesta. Viehättävä pieni liike muutenkin!


Lounaaksi syötiin Konttiravintola Mortonin Burgerit.




Lapsille oli toki esiteltävä äidin lukiorakennus aivan torin laidalla.



Matka jatkui torin ympäristöstä Kuopion korttelimuseoon. Museossa oli lapsille oma kartta, jonka laidoille oli piirretty museosta löytyviä esineitä. Näitä sai bongailla museon eri rakennuksista. Kartta loi muutenkin kiinnostavaan ja kauniisti laitettuun museoon vielä lisää mielenkiintoa. Aivan ihana paikka!






Museon pihapiirissä toimii korupaja, jossa vierähti museokierroksen päätteeksi hyvä tovi rupatellessa Matti Mattssonin kanssa kierrätyskoruista. Poika oli aivan haltioissaan kaikista keksinnöistä ja ideoista, joita pajasta löytyi!


Mortonin Burgerit pitivät nälkää niin hyvin loitolla, ettei nälkä ehtinyt tulla vielä museokierroksen aikana, mutta mummon kahvihammasta kolotti jo ja meille oli suositeltu Kahvila Vohovelia VB Valokuvakeskuksen puutarhassa, joten suuntasimme sinne seuraavaksi. Aivan ihana paikka kesäpäivän viettoon! Harmi, ettemme jaksaneet syödä kuin yhden vohvelin yhdessä. Tänne pitäisi tulla vähän enemmän nälkäisenä nautiskelemaan kunnolla! Samoin kuin olisi ollut mukava käydä katsomassa valokuvakeskuksen näyttely. Nyt se jäi väliin.






Kävelykierros poikkesi kirkon luona ja sisälläkin käväistiin.



Keskustasta jatkettiin matkaa Puijon torniin maisemia ihailemaan. Itse ihailen ja arvostan nyt aikuisena ympäröivää järvimaisemaa. Ei sitä tuolla asuessa osannut ajatella.



Puijon tornin alakerrassa lapset pääsivät kokeilemaan 3D-mäkihyppyä. Yhdeksänvuotiaan eläytymistä seuratessa kokemus taisi tuntua melko aidolta!


Päivän päätteeksi ajettiin Bellanpuistoon pelaamaan Minigolfia ihanaan järvenrantamaisemaan ja sen jälkeen istuttiin vielä iltapalalle Saanan terassille. Saanan altaat houkuttelivat myös, mutta tällä kertaa ei oltu niihin varauduttu. Joka tapauksessa Saanasta ja koko Bellanpuistosta avautuu niin ihana näkymä järvelle, että se on aivan upeaa aluetta ajanviettoon. Saanan sauna ja spa tekisi kyllä mieli joskus testata.

Muita asioita, joita tältä reissulta jäi väliin, mutta jäimme suunnittelemaan seuraavaa Kuopion lomapäivää ajatellen olivat ainakin sisävesiristeily ja tietenkin Kuopion satama-alue. Kauniina päivänä uiminen Väinölänniemellä olisi ollut mukavaa. Matkuksessa shoppailua voi myös suositella ja meillä on vielä näkemättä Matkuksen pihalle noussut uusi olopuisto.











4 kommenttia:

  1. Ihana Kuopio päivä teillä on ollut! Nyt alkoi tehdä mieli mennä pelaamaan minigolfia pitkästä aikaa.
    Kaunista loppuviikkoa sinulle Hansu <3

    VastaaPoista
  2. Onpas idyllisen näköistä. Olemme perheen kanssa suunnitelleet jo jonkin aikaa lyhyttä viikonloppumatkaa Kuopioon ja tästä saimmekin paljon hyviä vinkkejä. Ainakin puijontornissa, korttelimuseossa ja sisävesiristeilyllä olisi kiva käydä. Eli ei kai tässä muu auta kuin varata hotelli ja hypätä autoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Kuopio on käymisen arvoinen paikka! Mukavaa reissua teille jo etukäteen!

      Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!