tiistai 27. syyskuuta 2016

Pastellinsävyiset kymppisynttärit


Viime viikon loppupuolisko meni sellaisella hulinalla, ettei kaikelta juhlimiselta ja virkistäytymiseltä juuri muuta ehtinyt. Pääsin yhden ystäväporukan kanssa syömään torstaina, toisen kanssa Ruskaretkelle lauantaista sunnuntaihin. Perjantaina juhlittiin esikoisen kymppisynttäreitä kavereiden kanssa, sunnuntaina kävivät sukulaiset ja naapurit. Ja toki ehdin vielä sunnuntai-illaksi jokaviikkoiselle tanssitunnille. Oli aivan ihanaa ja piristävää, mutta toisaalta taas odotan jo ensi viikonlopun kiireettömyyttä.

Koska viikonloppu oli niin kiireinen, en ladannut paljoa odotuksia sille leipomusten suhteen, eivätkä lapset yleensä  paljoa olekaan vailla. Meidän lapset on niin kyllästetty sokerimassalla, että tyttö ehdottomasti kielsi tekemästä siitä mitään. Hän toivoi mutakakkua ja kakkutikkareita, joten niillä mentiin. Lisäksi tarjolla oli toki keksiä, sipsiä, karkkia ja limua. Ei varmaan jäänyt kenelläkään makeanhammasta kolottamaan.

Vuosi sitten tyttö piti yökyläsynttärit pienelle porukalle. Tällä kertaa hän halusi kutsua enemmän vieraita täyden kympin kunniaksi. Ohjelman sankari suunnitteli täysin itse ja sitä olisi riittänyt vaikka toiseksikin illaksi. Oli tietokilpailu, jossa oli synttärisankari elämään liittyviä kysymyksiä, oli ihan perinteistä ongintaa ja pinjatan rikkomista. Oli limbokisaa, vaahtokarkin syöntiä ja tuolileikkiä. 

Ongintaan tilasin Pop up -kemuilta söpöt jätskipyyhekumit ja ostin Glitteristä hiusrenksut. Piilotin yllätykset paperipusseihin, joihin tytöt saivat laittaa myös Pinjatasta saamansa karkit. Muutkin juhlakoristeet tilasin Pop up -kemuilta. Pinjatan ostin Oulun Kauppakeskus Valkeassa olevasta Karkkipäivä -kaupasta. 

Kukkia halusin myös ostaa neidin juhlapöytään. Hän on jo sen ikäinen, että osaa niitä arvostaa. 
Ilmapallojen sijaan äiti olisi mieluummin laittanut paperikennopalloja tai pompomeja, mutta ilmapallot olivat tytön valinta. Kaipa niissä on jotain lastenjuhlien tunnelmaa.


  
 




  
 






  





14 kommenttia:

  1. samat hommat edessä....kiire kolkuttaa ja tarjoiluista ei hajuakaan... joten, saisiko mutakakun ohjeen?? ja mistä pinjata? mikä leikki vaahto karkeilla? , kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutakakun ohjeen taisin ottaa Valion sivuilta tällä kertaa ja olin oikein tyytyväinen. Pinjatan ostin Karkkipäivä-nimisestä kaupasta Oulusta. Vaahtokarkeilla leikittiin sellaista, että kuka pystyy laittamaan eniten vaahtokarkkeja suuhun ja sanomaan pullea pupu. Tämä tosin minua vähän hirvitti. Pelkäsin, että joku ahnehtii liikaa ja tukehtuu. Sitä olivat vain muutaman viimeisen kaverin kanssa. Mukavia juhlia teille!

      Poista
  2. Aivan ihanan näköiset juhlat <3
    Ihanilta näyttää nuo kakkutikkarit.

    VastaaPoista
  3. Me oltiin viikonloppuna kummitytön kymppisynttäreillä.Oli niin ihanat kemut ja niin on teilläkin ollut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän kummityttö taitaa sitten olla ihan meidän neidin ikäinen ♥ Iso pieni ihana ♥

      Poista
  4. Ihanan näköiset juhlat siellä ollut! <3 Pastellinsävyt ovat niin herttaisia ja sopivat isommankin lapsen värimaailmaan.

    Kakkutikkarit ovat kyllä helppo ja maistuva valinta perinteisen täytekakun sijasta. Meillä ainakin kakku on jäänyt usein lähes syömättä. Kakkutikkarit taas puolestaan ovat menneet aina kaikki :)

    Onnea synttärisankarille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama on täällä huomattu, että kakkutikkarit uppoavat kakkua paremmin. Ovat myös aika kivannäköisiä juhlapöydässä!

      Poista
  5. Ompa kaunis kattaus herkkuineen ♥ Kakkutikkarit näyttivät herkullisilta, en ole koskaan itse tehnyt mutta maistanut kyllä.Paljon onnea prinsessalle!

    VastaaPoista
  6. Olipa teillä hienot juhlat. Pöytä katettu tosi kauniisti. Ilmapallot ihan kivoja, mistä muuten olet ostanut nuo kennopallot ?
    Ihania kukkia pöydällä, ja herkkuja monenmoisia. Varmasti oli mukavat synttärit, kun olit nähnyt noin kovasti työtä noiden eteen, mutta varmaan oli kiva tehdä !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kennopallot ovat Ikeasta. Minusta tuntuu, että pääsin aika helpolla valmistelujen suhteen, kun en tehnyt täytekakkua ja ohjelmankin suunnitteli ja organisoi sankari itse.

      Poista
  7. Voi miten kauniit synttärit teillä on vietetty! :)

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!