sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Talvinen Helsinki lapsen kanssa


Olen jo useamman kerran blogissa tuonut esille, että koska mieheni ei ole yhtä innokas matkustaja kuin minä, olen alkanut käydä reissussa yhden lapsen kanssa kerrallaan. Näin minä saan matkustaa enemmän, mies pääsee vähemmällä ja lapset saavat vuorotellan laatuaikaa äidin kanssa. Nämä reissut ovat aina yhtä ihania. Lapset käyttäytyvät kuin unelma, kun saavat täyden huomion, ja äitikin saa nauttia reissusta, kun yhden kanssa kaikki sujuu niin jouhevasti.

Yleensä reissut ovat ajoittuneet kesälomalle, mutta nyt päätettiinkin tehdä kuopuksen kanssa reissu jo helmikuussa ja mennä katsomaan Disney on Ice -showta. Lentäminen Helsinkiin on nykyään niin edullista ja näppärää, että viikonloppuna ehtii hyvin!

Perjantaina oltiin perillä vasta aika myöhään, mutta lauantaina tehtiin monenlaista. Minulla asuu jo kolme sisarusta Helsingissä, joten oltiin yötä yhden luona ja aamulla mentiin brunssille toisen luo. Sen jälkeen suunnattiin kaupungille isolla porukalla, käytiin ottamassa pakolliset kuvat Tuomiokirkon edustalla ja jatkettiin siitä matkaa Kaupunginmuseoon, joka osoittautui todella kiinnostavaksi kohteeksi koko porukalle ja oli kaiken lisäksi ilmainen.

SeaLifea oli suunniteltu jo etukäteen ja kun huomattiin, että SeaLifeen ja SkyWheeliin saa yhteislipun  lähes pelkän SeaLife -lipun hinnalla, päätettiin tutustua Helsinkiin myös kattojen yltä maailmanpyörän kyydistä. Näkymät olivat yllättävän hyvät, vaikka työmaan ohi perille suunnistaessa alkoi epäilyttää, mihin asti pyörästä näkee.

Vielä pikkusen shoppailua ja ravintolaruokaa mahtui päivään ennen illan kohokohtaa: Disney on Ice -showta. Frozen jäällä oli upea elämys ja heti syttyi halu päästä uudelleen ensi vuonna. Ehkä kirjoitan joulupukille toiveen tuoda liput kaikille lapsille. Eskarilainen oli aivan haltioissaan. Vaikka kello oli puoli yhdeksän näytöksen loppuessa, sujui parin kilometrin kävely takaisin tädin luo kuin ilmassa leijuen. Täti sai tarkan selostuksen shown kohokohdista.

Tänään ehdittiin vielä käydä SeaLifessa ennen paluulentoa. SeaLifelle plussaa lasten huomioimisessa tietokilpailun muodossa. Toi kummasti lisää sisältöä kierrokseen, kun pohdittiin oikeita vastauksia. Osa kaloista, sammakoista ja ravuista ällötti pikkuprinsessaa, mutta ilmeisesti kauniiden kalojen ja korallien viehätys voitti ällötyksen - kiinnostuneesti hän kiersi merimaailman kolme kertaa ympäri.


  
  

4 kommenttia:

 1. Onpa teillä ollut kivan näköinen reissu Helsingissä. Matkaseuralaisesikin näyttää niin onnelliselta.
  Mukavaa viikkoa Hansu <3

  VastaaPoista
 2. Kuvista päätellen teillä on ollut kiva reissu.
  Mekin ollaan miehen kanssa joskus miettineet menevämme junalla, sekin olis halpa. Tultais illalla pois. Mutta mun jalkani ei kestä vielä noin paljon kävelyä.
  Mutta kiva oli haaveilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilu on ihanaa. Toivottavasti jalkasi pian kestää ja pääsette reissuun! <3

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!