lauantai 26. toukokuuta 2018

St. Julians, Malta


Maltan reissun jälkeen loppukevään kiireet työmaailmassa ovat vieneet otteen. Kokeiden korjaus yhdistettynä lasten harrastuskuskauksiin on vienyt kaiken ajan ja blogi on jäänyt hävettävän pitkäksi aikaa viettämään hiljaiseloa. Koulua (töitä) on enää viikko jäljellä ja hommat vihdoin jollain lailla hallinnassa, vaikka toki tekemistä riittää edelleen. Kaipa se to do -lista on tässä elämänvaihteessa aina loputon. 

Nyt on kuitenkin aikaa palata lomatunnelmiin, jotka ovat vain alkua kesän matkailuaiheisille postauksille. Kesäloman aikana suunnitelmissa on asuntovaunuilua Ruotsissa ja Norjassa sekä pikapyrähdykset ainakin Bulgariaan ja Kroatiaan.,Suomen matkailua unohtamatta.


Maltalla vietimme viikon opettajien täydennyskoulutuskurssilla St. Juliansissa. Kurssi oli erittäin onnistunut ja puitteet upeat. Maltalta päällimmäisenä mieleen jäivät kauniit värit: hiekanväriset kalkkikivirakennukset ja turkoosina loistava meri. Kapeat kadut olivat pullollaan upeita parvekkeita ja toinen toistaan kauniimpia ovia. Saari tuntu kovin turvalliselta ja muutaman suurkaupunkiin suuntautuneen matkan jälkeen helpolta ottaa haltuun. Välimatkat ovat pienellä saarella joka paikkaan kilometreinä mitattuna lyhyitä, mutta liikenteen hitauteen kannattaa varautua. Kaikkea ei siis ehditty viikossa nähdä varsinkaan, kun päivät menivät opiskellessa, mutta paljon kaunista kuitenkin.

St. Juliansissa ja viereisessä Sliemassa oli paljon ravintoloita ja ihan mukavasti ostosmahdollisuuksia sekä upea kävelykatu merenrantaa pitkin. Sliemasta pääsi näppärästi ja edullisesti lautalla myös Vallettaan. Varsinainen rantalomakohde Malta ei sen sijaan ole - ainakaan tuo St.Juliansin, Slieman ja Valletan alue. Pacevillessä St. Juliansin kupeessa oli pieni hiekkaranta, mutta jos se jo näin toukokuun alussa oli aika täysi, niin en sen varaan lomailuani jättäisi. Suurin osa rantaviivasta on kalliota, uimapaikat vähissä. Siksi olimmekin erittäin tyytyväisiä siihen, että päädyimme majoittumaan hotelliin, jossa oli katolla uima-allas.

Kaiken kaikkiaan Malta oli siisti ja hintatasoltaan kohtuullinen. Esimerkiksi ravintoloissa oli hieman Suomena edulliempaa. Jos Maltalle aikoo suunnata, kannattaa muistaa, että pistorasioissa ja liikenteessä näkyy historia osana Britanniaa: autolla en todellakaan olisi uskaltanut ajaa kapeilla vasemmanpuoleisilla kaduilla, ja adapterin olisin nunohtanut ilman ystävän muistutusta.


 
 

 


6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja upeat turkoosi-valkoiset värit! Ihana tuo punainen ovi :) Me olimme vuosia sitten Maltalla St.Paul`s Bayssa. Terv Tepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malta oli kyllä hieno paikka. Tämä oli minun ensimmäinen kertani siellä!

   Poista
 2. Ihana kaupunki!Tytär omi tuolla joskus kielikurssilla.Olemme joskus aikoneet käydä siellä uudelleen.

  VastaaPoista
 3. Oi miten kaunista ja upeita kuvia.
  Aurinkoista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiitos samoin! Aurinko kyllä hellii ainakin täällä Keski-Suomessa.

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!