sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Valletta - tunnelmaa linnoituksen sisällä


EU:n pienin pääkaupunki, Unescon maailmanperintökohde Valletta on todella mielenkiintoinen ja kompakti nähtävyys. Ritareiden rakentama St. Elmon linnoitus on suojannut kaupunkia 1500-luvulta alkaen ja koko kaupunki onkin vähän kuin yksi suuri muurien suojaama linna kapeine katuineen ja lukuisine kirkkoineen. Alle neliökilometrin pinta-ala ja 7000 asukasta, mutta sitäkin vilkkaampi talouden ja turismin keskus.

Valletassa on viehättäviä kapeita mäkisiä katuja, korkeita portaikkoja, kauniita parvekkeita ja ovia, Ylhäältä Barrakka-puistosta avautuu upeat näkymät kaupunkiin ja merelle. Myös tykinlaukauksen voi halutessaan kokea neljältä joka päivä.

Vietimme Maltan reissulla kaksi iltaa Valletassa ihastellen, kierrellen ja kadulla ruokaillen. Erinomaiser ravintolat bongasimme Valletastakin Trip Advisorin avulla. Erityisesti Pastauksen tuorepastat jäivät mieleen. 

Sliemasta Vallettaan pääsi näppärästi lautalla. Toisena ilta valitsemamme bussiyhteys ei ollut ollenkaan yhtä miellyttävä.

Maltan ja Valletan historia on todella monivaiheinen ja mielenkiintoinen. Pieni tutustuminen siihen avasi Maltaa kohteena aivan uudella tavalla. Suosittelen!

   
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!