maanantai 14. joulukuuta 2020

Jouluinen kakku omenatäytteellä

 

Minulla on tehnyt mieli kokeilla kreemillä koristeltua kakkua jo pitkään. Sen yksinkertaisen karussa pinnassa on jotain viehättävän tyylikästä. Näin tämän tyyppisen kakun Kaikkien aikojen jouluherkut -lehdessä enkä edes lukenut ohjetta tarkemmin, kun päätin vain kuvan perusteella tehdä kakun juhliin. Ehkä pieni virhe. Isompi tyttö vähän naureskeli, kun alkoi synttäreitä edeltävänä iltana silmäillä ohjetta, jossa luki, että tekoaika  1h + 3h + jäähdytys. Meinasi, että miten aiot äiti vielä ehtiä... Olisi ehkä tosiaan ollut fiksua katsastaa ohje. Varsinkin, kun päätin vielä kokeilla ohjetta gluteenittomista jauhoista. Kakun tekemisessä menikin lähes kaikki pieleen, mikä voi mennä, ja lopulta päädyin sen koko vaivalloisen pohjan väännettyäni tekemään tavallisen sokerikakkupohjan (koska se pohja oli niin littana ainakin niistä gluteenittomista jauhoista minun vähän liian isossa vuoassa paistettuna), mutta täytin sen kuitenkin ohjeen mukaisella omenatäytteellä. 

Omenatäyte toi raikasta vaihtelua täytekakkuun. Kakun kuorrutin marenkikreemillä. Koristeena käytin itse leipomiani marenkeja ja pipareita.


Omenatäyte

3 omenaa

3 rkl vettä

3 rkl sitruunan mehua

1 tl vaniljasokeria

3/4 dl fariinisokeria

1/4 tl suolaa

 1 kanelitanko


Kuori ja pilko omenat kuutioiksi. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin kymmenen minuuttia. Jäähdytä.


Marenkikreemiin ja sokerikakkupohjaan löytyy ohjeet Kinuskikissan sivuilta 

https://www.kinuskikissa.fi/marenkikreemi

https://www.kinuskikissa.fi/vinkkeja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!