maanantai 20. kesäkuuta 2016

Lapset lukemaan


Amerikasta tultua on otettu rennosti. Edes ulkona ei ole kovin paljoa viihdytty, ilma kun on ollut pilvinen ja sateinen. Yksi kesäprojekti on kuitenkin saatu vireille, nimittäin tulevan tokaluokkalaisen lukeminen. Pikkumiehelle lukeminen ja kirjoittaminen eivät ole kovin mieleisiä, joten olen sortunut tässä asiassa lahjomiseen. Omilla facebook-sivuillani kerroin kerran, miten poika luki tuosta vaan viisi aukeamaa kirjaa, kun aloin lahjoa jääkiekkokorteilla. Poika saa kortin yhden kortin jokaista aukeamaa vastaan. Parina viimepäivänä on luettu niin paljon, että äiti ja isä eivät enää jaksaisi kuunnella (tätä ei toki sanota ääneen lasten kuullen) - lukemisen vauhti kun ei edelleenkään päätä huimaa. Kuunneltu kuitenkin on, hymyssä suin, ihan niin paljon kuin poika vaan ikinä jaksaa lukea. Tavoitteena olisi, että lukemisesta tulisi helpompaa ja siten myös mieleisempää ilman taka-ajatusta uusista korteista.

Eilen tuleva eskarilainen keksi olla vailla vastaavaa. Hän sanoi, että hän haluaisi Frozen-keräilytarroja ja sovittiin, että hän saisi yhden tarran jokaisen Aapisen sivun jälkeen. Pikkuneiti on lukenut Aapista isosiskolle samalla, kun äiti on kuunnellut isoveljen lukemaa Sukkapuikko-Suloa. Välillä lukeminen meinaa mennä itkun puolelle. Tyttö on sellainen perfektionisti, että on kova paikka, kun tulee eteen tavuja tai sanoja, joita hän ei meinaa hoksata. Auttaa ei kuitenkaan saisi.

 Tänään on aikomus pitää ainakin uimareissun mittainen breikki lukuharratuksista.
On meillä samalla vireillä myös leikkinurkan rakentaminen varaston yläkertaan, ettei nyt ihan kouluhommiksi tämä loma sentään mene.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Huomenna jatkunevat matkailuaiheiset Kalifornian postaukset.6 kommenttia:

 1. Samaa lahjomista on täälläkin aikanaan harrastettu, ihan sillä, että saisi lukemisen sujumaan helpommin ja olemaan siten sitä kivaa puuhaa. Meillä isommat pojat sai aikanaan tienata reissulle rahaa lukemalla kirjoja ja täytyy kyllä sanoa, että aika summa saatiinkin isännän kanssa tilittää, kun molemmat oikein innostuivat siitä lukemisesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh 😂 Meilläkin alkaa muuttua aika kalliiksi tämä lukeminen. Pitänee tiukentaa palkintorajoja 😉

   Poista
 2. Lahjonnassa on voimaa. Meillä poika jo 13v ja lukemisesta saa, 1kappale/1€ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 👍 Isommalle tytölle ei ole keksitty alkaa lahjomaan, kun lukee muutenkin mielellään, mutta lukutaito on kyllä koulunkäynnin kannalta ja muutenkin niin tärkeä taito, että minusta on ihan perusteltua kaikin keinoin tukea sitä.

   Poista
 3. Kiva keino saada lukemaan, eipä oo käynyt mulla mielessä vaikka noita jo kolme opetettu lukemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on näitä hätä keinot keksii -juttuja 😉 Ei oo mullakaan tullu esikoisen kohdalla mieleen, mut nyt kun toisen kanssa tuo lukutaito tuntuu etenevän tosi hitaasti, on ollut pakko keksiä jotain 😃

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!