perjantai 8. joulukuuta 2017

Kahdeksas: Piparitaloa helpompia vaihtoehtoja

 

Onko teillä tapana tehdä piparitalo jouluksi?
Me on silloin tällöin sellainen värkätty, mutta tekeminen on tuskaista ja yleensä siitä suurin osa menee roskiin.

Kahdeksannessa luukussa on pari helpompaa piparivinkkiä.

1. Joulukuusi syntyy helposti erikokoisista tähtipipareista kasaamalla. Itse kokosin/liimasin tähdet kasaan mansikkatomusokerista tehdyllä pikeerillä. Lasten mielestä mansikkapikeeri maistuu paremmalta kuin tavallinen. (Hyvä ohje pikeeriin Kinuskikissalla.)
Erikokoisia tähtimuotteja on myynnissä myös setteinä. Itse ostin sellaisen Oulun Sokokselta.

2. Tekstipipareita (myös joulukalenterit lapsille) tein painamalla kirjaimet kirjainmuotilla ja laittamalla jo ennen paistoa piparin päälle niin, että ne paistuivat kiinni.

3. Pipareita on mukava ripustellu roikkumaan vaikkapa ketjuksi keittiön seinälle viirinauhan tyyliin. Reikä on helpoin tehdä jo ennen paistoa

Sen piparitalonkin tein (kuva alimmaisena) puolipakolla, kun oikein nimellä pojan jääkiekkojoukkueesta pyydettiin sellaista joulumarkkinoille. Unohdin kuitenkin paistaa oven, joten jäi vain oviaukko (:D), mutta kiinnitys onnistui paremmin kuin koskaan ennen. Kauppoihin (meidänkin paikalliseen S-markettiin) tullut leivonta/pipariliimaa (baking glue) ja se oli aivan älyttömän hyvää tähän kokoamiseen. Suosittelen lämpimästi, jos päädytte sitä taloa väsäämään!

4 kommenttia:

 1. Aivan ihanat piparitalot. Viime vuonna tein pari tuollaista piparikuusta lahjaksi kavereille. Herkullista!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Niin kauniita piparkakkuja! Ja ihana, soma talo! ❤ Ihan uusi tuttavuus tuollainen leipomisliima, pitääkin tutkailla kaupan hyllyjä sillä silmällä! :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liima oli minullekin uusi tuttavuus. Tosi jäykkää puristaa, tarvitsee melkein kaverin osien kiinnipitämiseen, että saa puristaa kahdella kädellä, mutta sitten kyllä myös pitää hyvin ja jämähtää samantien. Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!