maanantai 12. helmikuuta 2018

Hääkakkuja blingblingillä (stressin kera)


Huh heijakkaan, nyt voi huokaista! Tilauslistalla ei ole yhtään kakkua. Viime viikolla (taas kerran) vannoin, että nyt saa nämä hommat jäädä. Meinasi nimittäin aika kova stressi iskeä, kun olin lupautunut tekemään hääkakut eräälle työkaverille ja ottanut itse haasteeksi tehdä elämäni ensimmäisen kolmikerroksisen kakun. Kakkupohjia piti paistaa osittin useampaan kertaan, pohjista meinasi tulla liian kosteita kokoamista ajatellen ja muutenkin tuntui, että nyt vastustaa. Eikä kiire auttanut asiaa. Kolme iltaa käytin käytännössä kaiken vapaa-ajan näiden parissa.

Toisaalta tätä kakun tekoa voi melkein verrata synnytykseen. Melkoista kipuilua on matkalla, tuskastumista ja turhautumista. Joka kerta vannon, että ei enää ikinä. Ajan voisi käyttää muuhunkin. Mutta sitten, kun saa kauniin lopputuloksen aikaan, unohtuu koko tuskainen prosessi ja alkaa jo melkein odottaa seuraavaa kertaa.

Oikeasti oli suuri kunnia tehdä kakut hääjuhliin ja ilo haastaa itsensä kokeilemaan jotain uutta. Ehkä sitten, kun elämässäni joskus on enempi aikaa (tai jos elämässä on joskus vielä enempi aikaa :D), alan tehdä näitä enempikin. Oma 11-vuotias ainakin jo varasi tällaisen monikerroksisen omiin häihinsä. Siihen on toivottavasti vielä paljon aikaa valmistautua :D
4 kommenttia:

 1. Aivan ihana unelmakakku <3 Olet hurjan taitava!

  VastaaPoista
 2. Niin upea kakku. Mutta tiedän tuon tunteen. Vaikka olenkin entiseltä ammatiltani kondiittori niin kädentaito on tuossa se mikä katoaa kun ei enää tuota työtä tee, se on muutes ihan totta. Muistan esim pari kesää sitten olleet sukulais tytön rippijuhlat. Hän halusi sokerimassakuorutteisen kakun Eikö siitä mun taidoilla ja kesä helteellä ollut tulla mitään. Itkin ja väsäsin kakkua ja päätin etten enää IKINÄ tee yhtään kakkua. Paitsi viime talven taas sorruin tekemään samaan perheeseen uuden kakun rippijuhliin. Ensi kesänä oman lapsen juhliin olen jo kaiken tilannut valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, tuttua 😅 Varmasti hyvä ratkaisu tilata omiin juhliin valmista ja jättää stressi siltä osin vähemmälle, kun kiirettä varmasti riittää muutenkin.

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!