tiistai 13. maaliskuuta 2018

Itsetehdyt kehykset (...tai siis miehen tekemät)


Olen jo pidemmän aikaa ihastellut yksinkertaisia puisia kehyksiä, jotka kiinnitetään julisteen ylä- ja alalaitaan. Viime viikolla Ylläkseltä palatessa törmäsimme jälleen kerran näihin ihanuuksiin Seita Shopissa miehen kanssa. Hintaa koosta riippuen 30-50€. Minä sitten heitin miehelle, että osaisiko tehdä minulle sellaiset (vaikkapa äitienpäivälahjaksi) ja yllätyksekseni hän ehdottikin, että käyttäisimme seuraavan päivän ennen lasten kotiintuloa hyödyksemme. Niinpä yhdessä värkkäsimme (lue: mies teki, minä autoin parissa kohtaa) puiset kehykset, jotka roikkuvat nahkanauhalla. Kuvan asetelma kaipaisi vielä jotain muutosta, mutta kehyksistä tuli aivan ihanat! 

Kehyspuihin arvatenkin sahattiin vako, johon juliste laitetaan, mutta monimutkaisinta oli miettiä kiinnityssysteemit, joilla juliste pysyy kiinni kehyksessä. Mies laittoi vakoon koko kehyksen mittaisen rauta"nauhan", joka laitetaan julistetta vasten ja puristetaan tiukaksi pienillä ruuveilla. Ruuveille porattiin reiät kehyksen takaa. Ehkäpä otan joku päivä kuvan tuosta mekanismista pala palalta, että saan selitettyä mekanismin paremmin. 

Tällaisina hetkinä onnea on kätevä mies, jonka suurin motivaattori sisustusliikkeissä käyntiin on miettiä käsityöideoita itselle ja töihin :D

8 kommenttia:

 1. Upeat tuli! Terv Tepa

  VastaaPoista
 2. Onpa nätti toteutus. Tuo kiinnityssysteemi täytyy pistää muistiin.

  VastaaPoista
 3. Hieno! Minä odottelen jo kovasti, että millon tytön kässätyö saadaan kotiin... kuulostaa niin hienolta ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ovat tainneet tehdä aika isoja projekteja koulussa tänä vuonna. Mekin innolla odotamme, että Anni saa omansa valmiiksi ja kotiin!

   Poista
 4. Hienot kehykset <3
  On kiva et myös mies innostuu näistä jutuista ja toteuttaa vaimonsa toiveita ; D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todellakin 😄 Välillä innostuu näin, yleensä saa odotella toiveikkaana vuosia 😂 Onneksi kuitenkin taitoja on ja monenlaista mukavaa iloa on niistä saatu. Nyt mulla olis haaveissa sohvapöytä - katsotaan, kuinka pitkään sitä odotan 😅

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!