lauantai 11. elokuuta 2018

Kokkolan kaduilla


Tällaisen jalkapallokentän laidalla vietetyn lauantain päätteeksi voi hyvin palailla kesälomareissuun, joka jalkapallon ansioista tuli tehtyä: Kokkolaan. Olin yhden yön pojan joukkuun mukana Kokkola Cupissa, loppuajan poika kulki joukkueen huoltajien mukana. Aurinko paistoi kuumasti ja me nautimme upeista kesäpäivistä kauniita katuja kierrellen sen verran kun otteluohjelma antoi myöten.


Vaikka Kokkolaan on meiltä vain parin tunnin ajomatka, en ole ikinä ennen pysähtynyt ihailemaan tunnelmallista rannikkokaupunkia. Tämän kesän reissulla ehdimme testata meille suositellun vohvelikahvilan muutaman jalkapalloäidin kanssa sekä kierrellä vanhan kaupungin katuja. Laajalla alueella oli toinen toistaan viehättävämpiä taloja ja ihana lisä oli, että useissa katukylteissä oli lisätietoja kadun historiasta.


  

Paluumatkalla pysähdyin tapaamaan Himangalla asuvaa ystävää ja hän vei minut kahville Kievarilaan, aivan kasitien varteen. Kievarilaan on noin puolen tunniin ajomatka Kokkolasta ja vartti Kalajoen hiekkasärkiltä. Idylliselle kahvilalle lämmin suositus! Kievarilassa on myös pieni vaatepuoti ja pihalla erilaisia eläimiä ja upea leikkimökki. Lapsetkin viihtyvät tällä taukopaikalla erinomaisesti!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!