maanantai 4. helmikuuta 2019

Helmet-lukuhaaste tammikuun jälkeen: seitsemän kirjaa luettuna, vinkkejä uusista otetaan vastaan!


Ensimmäinen kuukausi lukuhaastetta on takana ja minä olen pahemmin koukussa lukemiseen kuin ikinä. Luin tammikuun aikana seitsemän kirjaa. En muista, että olisin ikinä lukenut kuukauden sisällä noin paljoa, aikuisiällä ainakaan. Olen nauttinut täysin sydämin. Kaivanut kirjan esiin joka välissä. Lukeminen on ollut pitkälti pois kännykän käytöstä ja telkkarin ääresta. Kännykän päiväkohtainen käyttöaika on tippunut automaattisesti viikko viikolta alaspäin. 

Olen sukeltanut sisään erilaisiin tarinoihin ja elänyt tunteita laidasta laitaan. Pääosin luen edelleen aika kevyttä kirjallisuutta. Minusta Giffinit, Sparksit ja Moyesit ovat vaan yksinkertaisesti niin ihanan rentouttavia, niistä saa hyvän mielen ja usein saa peilata omia tunteitaan niiden kautta. Välillä on kuitenkin mukava lukea vakavammista aiheista, jotka pistävät miettimään asioita ja avartavat maailmankatsomusta eri tavalla.

Helmet-lukuhaasteesta päätin olla ottamatta liikoja paineita ja lukea pääasiassa sitä mitä mieli tekee - lähes kaiken saa kyllä osumaan johonkin haastekohtaan. Useimmat kirjat ovat jonkun kaverin suosittelemia. Vaikka haaste antaa vain hieman suuntaan kirjavalintoihin, haasteen avulla luetut kirjat tulee kirjattua ylös ja niihin voi myöhemmin mielessään helpommin palata.

Tammikuun aikana olen lukenut seuraavat teokset haasteen seuraaviin alakohtiin:

1. Kirjan kannessa on ihmiskasvot
Nicholas Sparks: The Lucky One

2. Kirjassa etsitään kadonnut ihmistä tai esinettä
Eve Hietamies: Hammaskeiju

15. Kirjassa käsitellään jotain tabua
Laura Manninen: Kaikki anteeksi

29. Kirjassa nähdään unia
Marian Keyes: The Break

31. Kirjassa kuljetaan metrolla
Emily Giffin: First Comes Love

33. Olet nähnyt kirjasta kertovan elokuvan
Emily Giffin: Something borrowed

40. Kirja käsittelee mielenterveyden ongelmia
Eve Hietamies: Tarhapäivä

Muutama kohta tuolla haasteessa on, joihin on vaikeampia löytää nyt varaamistani/mielessä olleista kirjoista sopivaa. Onko kenelläkään vinkata esimerkiksi pohjoismaisesta mytologiasta ammentavaa kirjaa tai jossain päin maailmaan kiellettyä kirjaa?

Kaikki muutkin kirjavinkit otetaan ilolla vastaan. On suorastaan ihana kerätä listaa niistä minulle suositelluista kirjoista, jotka vielä odottavat lukemista. Kirjojen valinta on osa tätä iloa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!