lauantai 30. syyskuuta 2017

Homma hallinnassa


Tuleeko teille muille levoton ja kiireinen olo, jos kotona on kaikki mullinmallin ja sikinsokin? Vaikka se on kai ihan väistämätön tosiasia ainakin lapsiperheessä ruuhkavuosien keskellä, että niitä sotkuisia päiviä on enemmän kuin siistejä, niin silti epäjärjestys stressaa minua sen verran, etten pysty rennosti istumaan alas esimerkiksi kirjaa lukemaan, jos paikat eivät ole ojennuksessa.

Nyt, ehkä ensimmäistä kertaa koko syyskuussa, minulla on sellainen olo, että tilanne on hallinnassa. Syyskuu on ollut todella kiireinen. Kaksi viikonloppua olen itse ollut reissussa ja kolmantena juhlittiin tytön synttäreitä ja talkoiltiin jalkapalloturnauksessa. Arki-iltojen varaan on turha jättää mitään, kun kerran kahdessa viikossa on yksi sellainen ilta, ettei minulla ole omia harrastuksia eikä harrastuskuskauksia ja sinä ainoana oli tälläkin viikolla vanhempainilta.

Tänään kuitenkin koetti se odotettu päivä, ettei kalenterissa ollut yhtään menoa. Ehdin perussiivouksen lisäksi käydä välikausi- ja talvivaatteet läpi ja miettiä, mille kaikille olisi hankinnan tarve. Ehdin vihdoin järjestää myös kuistin, jota ajatellen tilasin Superdryn alesta vaateostosten ohessa kuvissa näkyvän farkkukassin. Tyttö vähän nauroi minulle, kun tilasin kassin enemmän kuistin sisustusta kuin käyttöä varten (tai siis käyttöä sen varsinaisessa merkityksessä, käytössähän se näinkin on). Minusta tuo farkkukassi vaan kuului juuri tuohon kuistin nurkkaan. Kuistille, jossa on lupa haaveilla ja rentoutua.

Ehkä kassi pääsee oikeasti mukaan myös Salouhun, kun lähdemme pojan kanssa sinne reilun viikon päästä jalkapalloleirille (poika treenaa, äiti nauttii lämmöstä ja seurasta). Hawaii saa vielä odottaa :D

Lokakuu näyttää kalenterin suhteen paljon armollisemmalta kuin syyskuu. Toivottavasti se tarkoittaa aikaa kerätä voimia entistäkin kiireisempää marraskuuta varten.

Tervetuloa lupaava lokakuu!6 kommenttia:

 1. Pitäiskö vähän karsia menoja? Vapaatakin pitää olla, että ehtii rentoutua :D Muuten stressi painaa päälle? Mukavaa lokakuuta! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmasti aivan oikeassa, kun vaan osaisi valita, mistä luopua...

   Poista
 2. Ihana kassi, sopii tuohon loistavasti! Hyvä että lokakuu on sinulle armollisempi, aika tiukka tahti teillä tuntuu olevan :) Syksy on aika haastavaa kun kesän jälkeen normirumba pyörähtää käyntiin. Mukavaa sunnuntaita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lokakuu on tosiaan aivan lokakuu, onneksi. Kiirettä on arjessa, mistään ei vaan osaa luopuakaan.

   Poista
 3. Mä niin tiedän tunteen! Itse en myöskään pysty rentoutumaan, jos ympärillä on kaaosta. Onneksi lasten tavarat pysyy nykyisin jo melko hyvin lasten huoneissa, mutta siitä huolimatta sitä epäjärjestystä syntyy kuin itsekseen.
  Onkohan syyskuu ollut yleisestikin kiireinen, noin niinkuin kaikilla, kun meilläkin on ollut melkoista hoppua. Jospa sitä nyt lokakuun alettua menotkin rauhoittuisi ja onhan edessä onneksi syysloma, jolloin saa luvan kanssa huilata, kun ihmeellisiä suunnitelmia ei ole.
  Leppoisempaa lokakuuta sinulle!

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!